Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Kuruluşunun İlk Yılını Kutluyor

13 Eylül 2014 13:45

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) kuruluşunun birinci yılını kutluyor.

AGF Genel Başkanı Mevlüt Yeni, kuruluş yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaparak amaçlarının öncelikle Türkiye'nin Akdeniz Bölgesindeki gazeteciler cemiyetlerini aynı çatı altında buluşturmak olduğunu ve bunda da bir yıl içinde başarı kaydettiklerini söyledi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde Yeni Hatay Gazeteciler Cemiyeti, Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti, Isparta Gazeteciler Cemiyeti, İskenderun Gazeteciler cemiyeti ve Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nin katılımıyla kurulan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu'nun bir yılını geride bıraktığını kaydeden Yeni, "Mesleğimizin, meslektaşlarımızın, yayın kuruluşlarımızın sorunları, dertleri var. Amacımız bunlara çare arayıp, bulmak. Mesleğimize yönelik yapılan dış saldırılara ve olumsuz etkenlere karşı, dik duran bir meslek örgütü oluşturmak" dedi.

Yeni, bir yıl içinde ciddi adımlar attıklarını ve hedeflerinin Akdeniz ülkelerindeki gazeteciler cemiyetleri ile dayanışma sağlayıp Akdeniz Ülkeleri Gazeteciler Birliği'ni kurmak olduğunu dile getirdi. Yeni, "Bu konuda Dışişleri Bakanlığı nezdinde, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü aracılığı ile girişimlerde bulunduk. Birçok ülkeden olumlu yanıtlar geldi. Özellikle Akdeniz'de kıyısı bulunan ülkelerden İspanya, Fransa, İtalya, Yunanistan ve birçok Arap ülke gazeteciler cemiyetleriyle de Genel Sekreterliğimiz kanalıyla irtibat halindeyiz. Görüşmelerimiz sürüyor ve kısa zamanda Akdeniz Ülkeleri Gazeteciler Birliği'nin ilk toplantısını Antalya'da gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mevlüt Yeni, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Mesleğimizin gelişmesi, meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü için atılacak her adımı destekliyoruz. Birinci kuruluş yılını kutladığımız Akdeniz Gazeteciler Federasyonu bünyesine; bugün aramızda bulunan arkadaşlarımızın dışında KKTC başta olmak üzere Burdur, Adana ve Mersin illerimiz de çok kısa süre içinde dahil olacaktır. Bu konuda da çok ciddi adımlar atılmıştır. Akdeniz'de bulunan tüm gazeteciler cemiyetlerinin aynı çatı altında buluşarak Türkiye'de örnek bir Federasyon oluşturmasının haklı gururunu yaşıyoruz."

BASININ SORUNLARI

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu'nun da üyesi bulunduğu Gazeteciler Konfederasyonu ile ilgili de bilgiler veren Yeni, "Konfederasyon da emin ve sağlam adımlarla hayli yol aldı.Türkiye'deki tüm bölgelerde yer alan Cemiyetlerin oluşturduğu federasyonlar, konfederasyonumuzla tam bir uyum içinde geliştirilen projeleri hayata geçiriyor" ifadelerini kullandı. Konfederasyon Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten AGF Genel Başkanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, özellikle başta eğitim olmak üzere ciddi projeleri desteklediklerini ve başarıyla uygulamaya koyacaklarının da altını çizdi. Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı'nın ve konfederasyon yönetim kurulu üyeleri ile diğer tüm kurulların yoğun biçimde çalıştıklarını, bu çalışmaların Türk basınının yaşadığı birçok sıkıntılara çözüm getirebileceğine inandığını hatırlatan Yeni, şunları söyledi:

"Türk basınında sorunlar giderek büyüyor ve adeta çözüm noktalarında tıkanıyor. İşte bu tıkanıklığı konfederasyonumuzun attığı ve atacağı adımlarla, üreteceği projelerle net biçimde çözeceğimize inandık. Bunun için yola çıktık. Bölgelerde federasyonlarla, ülke genelinde de Konfederasyonumuzla Basının tıkanan sorunlarına çözüm getireceğiz. Görülecek ki Türk basınının çözüm adresi Gazeteciler Konfederasyonu olacaktır."

 

Bu haber 669 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...