MÜSİAD heyeti, Başbakan Davutoğlu´nu ziyaret etti

13 Eylül 2014 13:54

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak’ın başkanlığındaki MÜSİAD Heyeti Başbakan Davutoğlu’nu makamında ziyaret etti. Olpak, ziyarette yeni hükümetten beklentilerini Başbakan Davutoğlu’na ilettiklerini söyledi. Görüşmede İstanbul’da 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciası da ele alındı. Olpak, Başbakanlık tarafından hazırlanacak olan ‘İş güvenliği eylem planına’ istenildiği takdirde katkı vereceklerini dile getirdi.

Başbakanlık Merkez binada yapılan görüşmede MÜSİAD 2014 Ekonomi Raporu Değerlendirmesi, Satınalma Müdürleri Endeksi (SAMEKS), 15. MÜSİAD Fuarı ve İSEDAK İşbirliğinde 18. IBF Kongresi (26-30 Kasım 2014, CNR), Sektör Kurulları, Eğitim, Araştırma Raporları ve Genç MÜSİAD ile ilgili bilgiler verildi.

Olpak, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada Başbakan Davutoğlu’na bugüne kadar gerçekleşen MÜSİAD faaliyetleri hakkında bilgi verdiklerini ve Yeni Türkiye’nin hedefleri içerisinde MÜSİAD’ın yapacağı katkıları ifade ettiklerini söyledi.

“Yeni Hükümetten Neler Bekliyoruz?”

Genel Başkan Nail Olpak 63. Hükümet’ten MÜSİAD olarak beklentilerini ise şöyle özetledi:

“ 1. Ülkemizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan Yeni Anayasa’nın, mümkün olursa 2015 seçimleri öncesinde, olamıyorsa da, seçimlerden hemen sonra yapılması, hayati bir zorunluluktur.

2. Hızlı ve Adil işleyen bir Hukuk Devleti'ne hepimizin çok acilen ihtiyacı vardır ve bu konu, milletimizin geleceği için, en önemli konuların başında gelmektedir.

3. Sadece büyümeyi değil, insan unsurunu da içine alan Kalkınmış bir Türkiye hedefi için, Eğitim alanında, hızlı ama artık değişikliğe uğramayacak bir altyapı içerisinde, bir Eğitim Reformuna ihtiyacımız vardır.

4. ‘Çözüm Süreci’nin devam etmesini, atılan adımların kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu büyük barış projesi, elbette değeri hiç bir şeyle ölçülemeyen insanlarımızın kayıplarını önleyip, acılara son verirken, ülkemize ve tüm bölgeye refah getireceğini düşünüyoruz.

5. Bugüne kadar başarıyla sürdürülen Makro Ekonomik Politikaların, daha fazla tabana yayılması ve Adil Gelir Dağılımı, önceliklerimizin ön sıralarında, daha fazla yer bulmalıdır.

6. Üretime-İstihdama ve Reel Kesime daha fazla önem veren bir ekonomi yaklaşımıyla hareket edilmesi, tüm kurumların bu anlayışla oluşması gerektiğine inanıyoruz. Ekonomi, faiz, borsa ve döviz üçgeninden kurtarılmalıdır.

7. Hepimizin ortak derdi Bürokrasi Tıkanıklığını aşabilecek bir Kamu Personel Reformu, hızla gerçekleştirmelidir.”

MÜSİAD Genel Başkan Nail Olpak başkanlığındaki görüşmeye MÜSİAD Genel Başkan Yardımcıları Ali Rıza Arslan,  Kemal Yamankaradeniz, Abdurrahman Kaan, Gökhan Murat Kalsın, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri Eyüp Uğur, Alper Esen, Cevat Kır, Abdulsamet Temel, MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, MÜSİAD Bursa Başkanı Hasan Çepni, MÜSİAD Malatya Başkanı Mehmet Balin, MÜSİAD Mardin Başkanı Mehmet Ali Dündar, MÜSİAD Kütahya Başkanı Yılmaz Kırdar, MÜSİAD Kayseri Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, MÜSİAD Ankara Başkan Yardımcısı İrfan Güvendi ve MÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Uysan katıldı.

Bu haber 629 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...