2. bir OSB’ye gerek kalmadı

13 Eylül 2014 13:56

Valilik, BAKA ve OSB Yönetim Kurulu’nun ısrarlı takibi olumlu sonuç verdi. Isparta OSB, Sivil Havacılığın uyguladığı yükseklik kotu planlamasının olumsuz etkisi altında kalmadan büyütülebilecek. İkinci bir OSB’ye ise şimdilik gerek kalmadı.

Süleyman Demirel OSB’de Mania kabusu ortadan kalktı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün havaalanı çevresinde uyguladığı Mania Planı’na göre belirlenen yükseklik kotları üzerinde herhangi bir yapılaşmaya izin verilmiyor. OSB’nin Mania Planı nedeniyle genişleyemeyeceği, başka bir yerde yeni bir OSB kurulması gerektiği yönündeki haberlerin tam tersi bir gelişme yaşandı. Vali Vahdettin Özkan ve ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in yürüttüğü çalışmalar olumlu sonuçlandı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Mania Planlarına bakan ilgili daire uzmanları ile yapılan toplantıda Isparta OSB’nin genişleyebileceği 3 ayrı alan sayısal verileriyle birlikte değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonucunda 3 ayrı alanda da Mania’nın olumsuz etkisi altında kalmadan yapılaşma yapılabileceği kanısına varıldı. Buna göre, OSB’nin genişleme için öncelikle olarak kabul ettiği 280 hektarlık alanda yol kenarlarında6.5 metre, diğer alanlarda ise33 metreyüksekliğe kadar yapılaşma izni verilecek. Mevcut OSB’de25.5 metreyükseklik kotu uygulandığı göz önünde bulundurulursa genişleme sahasındaki33 metreyükseklik kotunun fazlasıyla yeterli geleceği belirtiliyor.

KHO’DAN DA BİLGİ İSTENDİ

Öte yandan Isparta OSB’nin Mania Planı açısından büyüme sürecinde Kara Havacılık Okulu’ndan da bilgi istendi. Kara Havacılık Okulu’nda da pistler bulunması nedeniyle Mania Planı koduyla ilgili daha sonradan bir sıkıntı olmaması için şimdiden görüş soruldu. Kara Havacılık Okulu’nun Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne göre 10 puan daha yüksek kot belirlediği, bu nedenle herhangi bir problemle karşılaşılmayacağı bildirildi. Isparta OSB’nin genişlemesi sürecinde Mania’ya yönelik yapılan tespitler doğrultusunda çalışmalara başlandı.

 

Bu haber 723 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...