Eğiticiler Çevre İçin Öğrenci Oldu

13 Eylül 2014 14:05

Orman Genel Müdürlüğü, ÇEKÜD (Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen programda, öğretmenlere çevre eğitimi verildi.

Çevre konusunda Türkiye’de bu çapta bir eğitimin, ilk kez aynı anda 81 ilde eşzamanlı olarak öğretmenlere yönelik Çevre Konulu Hizmetiçi Eğitim Kursu yapıldığı kurslar sonunda, Isparta’da bir atölye çalışması ve sınav da gerçekleştirildi.  

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü teknik personelinin de eğitici olarak görevlendirdiği kurslarda, Isparta’da 60 öğretmen, çevre bilincinin geliştirilmesi ve genç kuşaklara aktarılabilmesi amacıyla kapsamlı bir eğitim aldı.

Çevre konulu hizmet içi eğitimler; teknolojik ürünlerin, aşırı tüketim alışkanlıklarının, israf ve gösterişe dayalı yaşamın çevre sorunlarını arttırdığı göz önünde bulundurularak toplumun bilinçlendirilmesinde öğretmen-öğrenci arasındaki etkili eğitim sürecini kullanabilmek amacıyla gerçekleştirildi. Verilen eğitimlerle çevre bilinci konusunda daha donanımlı hale gelen öğretmenlerin bu bilgi birikimlerini öğrencilere aktarması hedeflendi. Program çerçevesinde; Çevre ve Ahlak, Ormanların Önemi ve Faydaları, Türkiye’nin Orman Alanları, Doğa Koruma ve Biyolojik Çeşitlilik, Ekoloji, Çevre Kirliliği ve Alınacak Önlemler,  Küresel Isınma, İklim Değişikliği,  Atıklar ve Geri Dönüşüm, Yenilenemez -Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Kirliliği ve Enerji Verimliliği gibi çevre konularında öğretmenlere detaylı bilgiler aktarıldı.

Düzenlenen kurslarla çevrenin korunması, çevre sorunlarının çözümlenmesi konularında örgün ve yaygın eğitim kurumlarının katılımlarıyla çevre bilincinin topluma yayılması konusunda önemli bir çalışma gerçekleştirilmiş oldu.

Bu haber 706 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...