İlçelerdeki 112’ler 5 günlük eğitimde

13 Eylül 2014 14:11

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ilçe ve kasabalarda görev yapan itfaiye ve kurtarma ekiplerine 5 gün süreyle eğitim verecek. Gelişen teknoloji ile birlikte yangın ve tabi afetlere müdahele konusunda verilecek eğitim uzman kişiler tarafından anlatılırken, uygulamalı olarak da gösterilecek.

15 Eylül tarihinde başlayacak olan eğitim semineri 19 Eylül’de sona erecek.

Belediye Kanununun 52. Maddesine istinaden yapılacak olan bu eğitim seminerinin yılda bir kez yapılmasının zorunlu olduğu da ifade edildi.

Edinilen bilgilere göre, 03.07.2005 tarihli ve 5393 Belediye Kanununun 52. Maddesine dayanarak hazırlanan 21 Ekim 2006 tarih ve 26326 sayılı Belediye İtfaiye yönetmeliğinin madde6 fbendine göre, “halkı, kurum ve kuruluşları itfaiye hizmetleri ile ilgili olarak bilgilendirmek, alınacak önlemler konusunda eğitmek ve bu konuda tatbikatlar yapmak. Kamu ve özel kuruluşlara ait itfaiye birimleri ile gönüllü itfaiye personelinin eğitim ve yetiştirilmesine yardım etmek, bunların bina, araç, gereç ve donanımlarının itfaiye standartlarına uygunluğunu denetleme ve bu birimlere yangın yeterlilik belgesi vermek ve gerektiğinde bu birimlerle işbirliği yapmak maddesine göre bu seminerin düzenlendiği dile getirildi.

Bu haber 734 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...