Nakil yapan öğrencilere E-Okul ve yoklama müjdesi!

15 Eylül 2014 15:48

Milli Eğitim Bakanı, nakil talebinde bulunan 9.sınıf öğrencileri için E-Okul üzerinde yoklama ve devamsızlık kaydı tutulmayacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından nakil talebinde bulunmuş 9.sınıf öğrencileri için E-Okul üzerinde yoklama ve devamsızlık kaydı alınmayacağı müjdesi geldi. Eylül sonuna kadar lise nakil işlemlerinin devam edeceğini açıklamasıyla beraber 15 Eylül'e kadar nakil talebinde bulunmuş ve henüz istediği okula nakil işlemi tamamlanmamış öğrencilerin o hafta için devam zorunluluğu olmayacağını belirtti. Böylelikle yeni lisesine nakil bekleyen öğrencilerin "E-Okul'da devamsızlık kaydım yapılır mı?" diye endişelenmesine de gerek kalmamış oldu.

Lise nakil işlemlerinde sürecin Eylül ayı sonuna kadar devam edecek olması, bazı öğrencilerin TEOG sınavı sonrası yerleştiği okulu beğenmemesi ve nakil işlemlerinde bulunmak istemesi veya tercih yapmadan yerleştirilen öğrencilerin farklı bir okul talep etmesi durumları için E-Okul üzerinde yoklama kaydı tutulmayacağını kaydeden Bakan Nabi Avcı ayrıca şunları söyledi:

"Onlar kendilerine yakın yerdeki okullara dönmeye başladılar ama bu sürecin sağlıklı işleyebilmesi için biz Eylül sonuna kadar her hafta bu nakil düzenlemelerini kontrollü bir biçimde açık tutuyoruz. Ayın 15'inde, okulların açıldığı gün nakil talebinde bulunmuş olan ama henüz istediği okula nakledilememiş olan öğrenciler için devam zorunluluğu uygulanmayacak. Okulların açıldığı ilk hafta bazı veliler ve öğrenciler nakil işlemleriyle meşgul olacağı için nakil talebinde bulunmuş olan 9. sınıf öğrencilerimizin devam kaydı tutulmayacak. Bunu da bilsinler ki rahat olsunlar. İnşallah hepsi de gönüllerindeki okullara bu süreçte yerleşmiş olurlar."

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi sonuçlarına göre 1 milyon 300 bin öğrenciden, 1 milyon 112 bin öğrencinin tercih yaptığını belirten Bakan Avcı, "Bu tercih yapan öğrencilerin 1 milyon 57 bini tercih ettikleri 15 okuldan birine, bunların da yarısından fazlası, 550 bini ilk 3 tercihinden birine yerleştirildi" diye konuştu.

Bu haber 789 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...