‘Peyzaj Mimarlığı’ mesleğinin sorunları tartışıldı

13 Ekim 2012 13:19

Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesince düzenlenen Kariyer Günleri etkinliği kapsamında "Peyzaj Mimarlığına Sektörel Bir Bakış" konulu bir konferans düzenlendi.

Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cahit Balabanlı, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Hasan Alkan ile Yrd. Doç. Dr. İsmail Dutkuner, Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı  Yrd. Doç. Dr. Mehmet Topay, Peyzaj Mimarlığı ve Orman Mühendisliği Bölümü akademik personeli ile çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansı, Kurgu Peyzaj firmasının sahibi Arda Yavari verdi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. Balabanlı, "Peyzaj mimarlığı, tabiatın eşsiz güzelliklerini çirkin kent ortamlarına taşıyarak insanlara özlerinde var olan güzelleşmeyi hatırlatan, böylece toplumu oluşturan her bireyin sinerjisiyle güzel toplumlar oluşturma yolunda önemli gayretler gösteren bir meslektir ve çoğunlukla hoyratça davrandığımız çevreleri daha yaşanabilir kılan bu insanları anlamak ve kaygılarına ortak olmak ve bu doğrultuda üzerimize düşen görevi yerine getirme konusunda tereddütlere düşmeden yaşamı paylaşmak, hem bizim için hem de üzerinde yaşadığımız dünya için oldukça önemlidir." mesajını verdi.

Peyzaj Mimarlığı mesleğinin sorunlarının tartışıldığı etkinlikte Arda Yavari öğrencilere meslek hayatında karşılaşabilecekleri konular hakkında detaylı bilgiler sundu ve sektörün güncel durumu hakkında bilgilendirme yaptı.

 

Bu haber 1407 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...