“Eğitim-öğretim milletimiz ve insanlık açısından büyük önem taşımaktadır”

15 Eylül 2014 19:02

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı için bir mesaj yayınladı. Can mesajında Türkiye´yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmenin ancak kaliteli bir eğitimle mümkün olacağı vurgusu yaptı.

Milyonlarca öğrenci için 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında ilk ders zili bugün çalıyor. Bu nedenle İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, bir mesaj yayınladı. Can mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye'nin geleceğinin emanet edileceği çocukların ve gençlerin eğitimi, her türlü zihinsel, bedensel, ruhsal donanım ve gelişiminin hayati önem taşıdığını, Eğitimde alınan mesafenin gelişmenin, ilerlemenin ve uluslararası rekabetin en önemli göstergesidir.

CUMHURİYETİN EĞİTİMDEKİ NİHAİ HEDEFİ İNSAN YETİŞTİRMEKTİR

Türkiye´yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabilmek ancak kaliteli bir eğitimle mümkün olacaktır. Eğitim-öğretim milletimiz ve insanlık açısından büyük önem taşımaktadır.  Bir uygarlık projesi olan Türkiye Cumhuriyeti´nin eğitim alanındaki nihai hedefi ´insan´ yetiştirmektir. Dünyayı ve dünyadaki gelişmeleri doğru anlayan, yorumlayan, dünyayla barışık ama aynı zamanda, bilimde, sanatta, sporda, teknolojide dünyayla boy ölçüşebilen insan yetiştirmektir

ISPARTA'NIN BAŞARI HEDEFİ İÇİN HERKESE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Eğitilmemiş bir ulusun, medeni dünyada yeri yoktur. Sağlam ve köklü bir eğitim almış fertlerin oluşturduğu toplum istikbale güvenli adımlarla yürümektedir. İlimizin eğitimini daha da üst sıralara taşımak için yüksek tuttuğumuz hedeflerimizi gerçekleştirmede en büyük görev eğitimin her kademesinde görev alan yönetici ve öğretmenlerimiz ile öğrencilerimize, öğrenci velilerimize düşmektedir. Başarmamız için herkesin kendine düşen görevi ciddiye alarak en iyi biçimde yerine getirmesi kaçınılmazdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 2014-2015 eğitim-öğretim yılında yepyeni ve daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyor; başarılarımızın kahramanları olan siz değerli öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerimize saygılarımı sunuyorum.”

 

Bu haber 737 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...