KARACAÖREN BARAJI İÇİN ÖNEMLİ ZİRVE

15 Eylül 2014 19:03

Karacaören 1 ve 2 Baraj Göletleri Özel Hüküm Planı için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başta olmak üzere siyasilerle bir araya gelinecek. Zirve 18 Eylülde.

gerçekleştirilecek.

Karacaören 1 ve 2 Baraj Göletleri Özel Hüküm Planı'nın Isparta açısından oluşturduğu mağduriyetin çözümü için somut adımlar atılıyor. Özel Hüküm Planı'nın onaylanmasından sonra Isparta’nın sanayi, tarım ve hayvancılık, su ürünleri ile birçok sektörde gelişime engel olacak hükümlerin yeniden değerlendirilmesi isteniyor.

ZİRVEYİ BAŞDEĞİRMEN AYARLADI

Bu anlamda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Antalya’da içme ve kullanma su kaynağı olarak kullanılacak Karacaören 1 ve 2 Baraj Göletleri için hazırlanan ve askıya çıkarılan Özel Hüküm Planı'na yönelik Antalya bürokratlarıyla önemli bir toplantı yapılacak.

ZİRVE PERŞEMBE GÜNÜ

Antalya'daki zirve 18 Eylül günü gerçekleştirilecek. 18 Eylüldeki toplantıya Antalya ayağında Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Isparta ayağında ise Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç Önderlik yapacak. Toplantıya hem Antalya'dan hem de Isparta’dan Karacaören Özel Hüküm Planı'yla ilgili kamu, kurum ve kuruluş temsilcileri de katılacak. ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de toplantıya katılacak.

SANAYİ YATIRIMLARIYLA BİRLİKTE DUBLE

YOLUMUZU DA ELİMİZDEN ALIYOR

Karacaören 1 ve 2 Baraj Göletleri Özel Hüküm Planı şu haliyle Isparta’nın tarım ve hayvancılık sektörü başta olmak üzere madencilik, su ürünleri yetiştiriciliği, turizm ve sanayi açısından gelişim ve kalkınmasını kısıtlayan ve engelleyen yaptırımlar içeriyor. Hatta plan, Dereboğazı Yolu'nun bırakın duble yol haline getirilmesini, köprü yapımına bile izin vermiyor.

 

 

Bu haber 724 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...