Yapı Teknolojisindeki son gelişmeler tartışıldı

13 Ekim 2012 13:21

Süleyman Demirel Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde, uluslararası ve disiplinler arası teknoloji araştırmacılarını, geliştiricilerini ve kullanıcılarını bir araya getirmek, teknoloji alanlarında teorik ve pratik konuların tartışılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen “2012 Uluslararası Yapı Kongresi”, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından başlayan törende, Kurumsal İletişim Merkezince hazırlanan tanıtım filmi izlendi ve Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Elemanı Çetin Koruk tarafından bağlama dinletisi sunuldu.

Törenin ilk konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serdal Terzi, “Yapı Malzemeleri” ve “Yapı Teknolojisi” ana temaları üzerine yapılan akademik çalışmaların irdeleneceği uluslararası katılımlı “Yapı Kongresi”nde ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek kongrenin başarılı geçmesini temenni etti.

Konuşmasına kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan SDÜ Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Yakut da, dünyada giderek artan şiddetteki deprem, sel gibi felaketlerin yapıyı ve onu oluşturan teknolojileri insan yaşamında daha da önemli kılmaya başladığını vurguladı. Hayatın yaşanabilir hale getirilmesinin yanı sıra konforlu yaşam standardına kavuşabilmenin yeni ve üstün teknolojik donanımlarla mümkün olabileceğini ifade eden Yakut “Yapı sektörünün canlandırılması ile pek çok sektör aktif hale gelmektedir. Böylece ülke ekonomisinin canlanması mümkün olabilmektedir. Yani bu durum ekonomik kalkınma ve gelir dağılımında adalet ve yaygınlaşma demektir. Neredeyse ülkemizin yarısına yakın yapılaşmasının yeniden kurulacağı “Kentsel Dönüşüm Projesi”nin başladığı bugünler, kongreye daha bir anlam katıyor.” dedi.

Kongrelerin sadece bilimsel çalışmaların gün yüzüne çıkarıldığı platformlar olmadığını dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt da, bu tür organizasyonlar ile yeni akademik gelişmelerin tartışılması, konularla ilgili yeni teknolojilerin tüm sektöre duyurulması ve böylece yeni ufukların açılmasının hedeflendiğini söyledi. Üniversitelerin eğitim- öğretim faaliyetlerinin yanı sıra bilimsel çalışmalar yapan ve bu çalışmaların kamuoyuna sunulmasına imkan veren yapılar olduğunu belirten Akkurt, SDÜ’nün akademik ve idari yapılanması hakkında bilgi verdi ve SDÜ’nün öğrenci sayısı ve proje başarıları itibariyle ilk sıralarda yer alan saygın ve uluslararası platformda da ismini duyurmuş bir üniversite olduğunu kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından New Orleans Üniversitesi`nden Ord. Prof. Dr. David Hui “Nano-Engineered Mechanics:  Why Nano”, Illinois Üniversitesi`nden Prof. Dr.Erol Tutumluer de “Sustainable Pavement Construction Utilizing Engineered Unbound Aggregate Layers” isimli sunumlarını yaptılar.

Konuşmaların sonunda Ord. Prof. Dr. Hui’ye Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Yakut, Prof. Dr. Tutumluer’e ise Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mümin Filiz tarafından plaket takdim edildi.

Kongrede, deprem, hidrolik, geoteknik, ulaştırma, mekanik, betonarme, onarım ve güçlendirme, çelik ve ahşap yapılar, yapı malzemeleri, beton, iç mimarlık, restorasyon, şehircilik, mimarlık ve sürdürebilir yapılar gibi sektörde önemli paya sahip olan konularla ilgili yapılan çalışmalara ve teknolojik gelişmelere yer verilerek yeni akademik gelişmelerin tartışılması, konularla ilgili yeni teknolojilerin tüm sektöre duyurulması ve yeni ufukların açılmasını hedefleniyor. 102 bildirinin sunulacağı kongrede, yurt içinden katılan konuşmacıların sunumlarının yanı sıra yurtdışından katılan Dr. E. Vigueras Santiago ve Dr. Gonzalo Martínez-Barrera, Ord. Prof. Dr. David Hui, Prof. Dr.Erol Tutumluer ile Dr. Juan José del Coz Díaz’ın konferanslarına da yer verilecek.

 

Bu haber 1077 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...