‘’Şimdinin İmam Hatip’lerini geçmişin düz liseleri gibi yapmak istiyorlar!’’

16 Eylül 2014 13:32

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta’da artan İmam Hatip okulu sayısını eleştirerek ‘’Meslek liselerinin belli yeri vardı. Şimdi sadece imam hatiplere yer açmak için tüm okulları İmam Hatip’e çevirmek istiyorlar. Şu anda ilk ve ortaöğretimde okulların müfredatı imam hatip müfredatına göre düzenleniyor’’ dedi.

Eğitim öğretimi yılının açılması dolayısıyla bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, AKP iktidarını Milli Eğitim politikalarını sert bir dille eleştirdi. Yeni eğitim öğretimi yılının hayırlı olmasını dileyen Vedat Şenol, "Herkes 80 öncesinin eğitim düzenini eleştirirdi. Ama şimdi o günleri mumla arıyoruz. AKP iktidarda olduğundan bu yana eğitimde birliği yok etmek için elinden geleni yaptı. Bakanlıklar içinde Milli Eğitim Bakanlığı Cumhuriyet devrimlerine ve eğitim birliğine yönelik etkili eylem noktası olmuştur. Milli Eğitim politikaları iki yılda toplanan Şura’larda belirlenirdi. Bunları kaldırdılar. Milli Eğitimdeki Cumhuriyetçi, Atatürkçü kadrolar görevden uzaklaştırıldı. Kurumları kapattılar kadroları tasfiye ettiler. 12 yılda Türkiye'nin geldiği noktada 4+4+4'ün ne idüğü belirsiz uygulamaları gündeme geldi. Bu senede TEOG denilen öğrencileri liselere yerleştirme sistemini getirdiler.  Akıl alacak şey değil. Öğrenci oturduğu evden100 kmuzaklıktaki okula yerleştiriliyor. Kim çıkardı bunu kimler bunu istiyor?" dedi.

'ASIL AMAÇ KAFALARI KARIŞTIRMAK'

4+4+4 siteminde okul binalarını birleştirme kapatma kaydırma gibi uygulamalarını temelinde kafaları karıştırmanın yattığını iddia eden Şenol,  " Amaçları velileri, eğitim kalitesiyle ilgilenmek yerine benim çocuğum oraya mı buraya mı gidecek diye uğraştırmak. Türkiye'de meslek liselerinin belli yeri vardı. Şimdi sadece imam hatiplere yer açmak, tüm okulları imam Hatip’e çevirmek istiyorlar. Şu anda ilk ve ortaöğretimde okulların müfredatı imam hatip müfredatına göre düzenleniyor. O zaman imam hatip lisesi açmaya gerek yok. Zaten Isparta imam Hatip’e doydu. Normal liselerin imam hatip müfredatından farkı yok. İyi de biz hep imam mı yetiştireceğiz? Bir meslek lisesi mezunu kendi alanında meslek sahibi edilmesi gerekirken neden teknik liselere önem vermiyoruz. Bir ülkenin kalkınmasında teknik personel çok önemli. Neden ticaret meslek liselerine sanat okullarına önem verilmiyor. Önem verilmediği gibi bunlar da düz liseler gibi yok edilme noktasına gidiliyor. Türkiye'nin en çok sorun yaşadığı durumlardan biri de nitelikli eleman bulunmayışı. İmam hatip lisesi artık meslek lisesi olmaktan çıkarılmıştır. Tamamen hakim her yerde bu müfredat uygulanmaya başladı" diye konuştu. 

'MİLLİ EĞİTİM EN LAÇKA KURUM'

Okul müdürlerinin de kıyıma uğradıklarının altını çizen Şenol, "Artık bu işi uygulayacak kadrolar da bulunmaz hale geldi. Okul idarecileri isyan ediyor. Ama emir komuta zinciri olduğu için idareciler ne kadar direse de direndikleri noktada zaten tasfiye ediliyor. Isparta'da çok büyük oranda okul müdür kızağa çekilmiş durumda.  Eğitim Bir-Sen denilen tamamen yandaş olan sendika isimleri veriyor. Milli Eğitim o isimleri idari kademeye geçiriyor. Hallaç pamuğu gibi atıyorsunuz kurumları Milli Eğitim bu halde. Milli Eğitim en inanılır kurumlardan birisi olması gerekirken laçka kurum haline geldi. Gençler geleceğinden endişeli. Çünkü nitelikli personel yetişmiyor. Bu çocukların beynini yıkıyorlar. Artık nasıl yıkayacakları önemli değil. Çünkü hangi meslek okuluna giderse gitsin aynı ortamı görüyorlar. Bu kadar olumsuz şartlar altında da olsa tüm veli, öğrenci ve Milli Eğitimi camiasının yeni eğitim öğretim yılını kutluyoruz" dedi.

Bu haber 716 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...