Okul dönüşümleri hiç de iyi başlamadı!

17 Eylül 2014 19:16

Sidre 2000 Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri yeni eğitim öğretim yılına sığınakta başladı. Ancak sığınakta inşaat bitmeyince öğrenciler 2 gündür spor salonunda bekletiliyor. Durumu öğrenen veliler dün okulun kapısına dayandı. Okul yönetimi velilerin tepkisiyle karşılaşınca müdür yardımcısı odasının sınıf olarak ayarlanacağı bildirildi.

Okul dönüşümleri sonucunda yapılan birleştirmeler Isparta’da 2014-2015 Eğitim Öğretim yılının sıkıntılı başlamasına neden oldu. Bazı mahallelerden farklı bir mahalleye gönderilen öğrenciler için derslik sıkıntısı yaşanıyor. Bu durum okul yönetimlerini zor duruma sokarken, çözüm okulun bodrum katlarına sınıf açmakta bulunuyor. Bu durumu yaşayan okullardan biri de Sidre 2000 Ortaokulu. Halıkent Mahallesi’ndeki ortaokul öğrencilerinin gönderildiği Sidre 2000 Ortaokulu’nda 7. sınıf öğrencilerine normal bina içerisinde sınıf verilemedi. O yüzden bodrum katındaki tüm odalar sınıfa dönüştürülmeye çalışılıyor. Oradaki inşaat yeni eğitim öğretim yılının ikinci gününde de devam ederken, öğrenciler geçici süre spor salonuna alındı. Bu durum karşısında çaresiz kalan veliler dün sabah okul önünde toplanarak, olaya tepki gösterdi.

“ÇOCUKLARIMIZ BUZ GİBİ ODADA TİNER

VE BOYA KOKUSU İÇİNDE OLACAK”

Okulun açıldığı ilk gün çocuklarına derslik olarak halen inşaatı devam eden sığınağın verildiğini ve bu duruma çok üzüldüklerini belirten veliler: “Oranın küçücük penceresi var ve buz gibi. Müdür yardımcımız 1,5 aydan sonra değiştireceğiz diyor ama biz buna inanmıyoruz. Çocuklarımız kalorifer yanana kadar hem hastalanacaklar hem de boya ve tiner kokusu içinde duracaklar. Biz üst katları gezdik. Üst katlarda bilgisayar odası, kütüphane, satranç ve spor kulübü odalarını gördük. Biz çocuklarımızın sağlığına zarar gelmeyecek şekilde bu odaları alt kata bizim çocuklarımızı da üst kata yerleştirmelerini istiyoruz. Şuanda 3 sınıf spor salonunda bekliyor. Müdür Yardımcısı bize her 1,5 ayda bir başka bir sınıfı bodrum kata indireceğiz diyor. Bu olamaz” diyerek tepki gösterdiler.

MÜDÜR YARDIMCISI ODASINI VERECEK

Öte yandan velilerin tepkilerini dinleyen okul müdür yardımcısının kendi odasını öğrencilere vereceği ve buranın sınıf hale dönüştürüleceğini söylediği öğrenildi. Ancak bodrum katta sığınak odalarının sınıflara dönüştürülme çalışmaları dün itibariyle devam etti.

 

 

Bu haber 868 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...