Yayla çilekçiliğinin geliştirilmesi hedefleniyor

18 Eylül 2014 15:24

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Isparta’da bir ilk olarak Yalvaç ve Şarkikaraağaç ilçelerinde 2014 yılı içinde başlatılan Çilek Yetiştiriciliği eğitim çalışmasının sonunda, Yalvaç ilçesi Koruyaka köyünde 18 dekar alanda ve 6 çiftçide gerçekleştirilen demonstrasyon çalışmaları sonucu Tarla Günü 11 Eylül 2014 günü Koruyaka köyünde yapıldı.

Söz konusu çilek yetiştiriciliği Tarla Günü İl Müdürü Cenk ŞÖLEN, Yalvaç Belediye Başkanı Av. Halil Hilmi Tütüncü, İl Müdürlüğünden Şube Müdürleri, Yalvaç İlçe Müdürü Osman ELMACI, Şarkikaraağaç, Aksu, Gelendost İlçe Müdürleri, İl-İlçe Müdürlüklerinden teknik elemanlar ve çok sayıda çiftçinin katılımıyla yapıldı.

Tarla Gününde çilek üreticilerinden Arslan KARADEMİR “Çilek tarımına bu yıl başladıklarını yeni başladıkları halde getirisinden çok memnun olduklarını” söyledi.

Daha sonra söz alan Köy Muhtarı Yahya YILDIRIM “Çilek yetiştiriciliğinin köyleri için alternatif bir tarım olabileceğini ve gelişmesi için gerekli çalışmaların önümüzdeki yıllarda da devam edecektir” dedi.

Söz konusu tarla gününde İl Müdürü Cenk ŞÖLEN konuşmasında “2014 yılında İl Müdürlüğümüz ilimizde mevcut ürünlere ilaveten alternatif tarım ürünlerinin geliştirilmesi ile ilgili olarak çalışmalara hız vermiş bu kapsamda Çetince’ de yayla seracılığı ve burada üretilen hıyar ve domatesin marka yapılması, Yalvaç ve Ş.Karaağaç bölgelerinde yayla çilekçiliğinin geliştirilmesi ana hedefimizdir. Bu iki ilçede 2014 yılında 300 dekara yakın çilek bahçesi tesis edilmiştir. Önümüzdeki yıllarda çilek bahçesi tesisi katlayarak büyüyecektir. Burada bulunan önder olan çiftçilerimizi ve emeği geçenleri kutlarım” dedi.

Çilek bahçeleri gezisinden sonra Tarla Günü sona erdi. 

 

 

Bu haber 1523 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...