YBEM’den tamamlayıcı tıp alanında tanıtım ve eğitim atağı

18 Eylül 2014 15:36

Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Eğitimleri alanındaki faaliyetlerine hız veriyor. Bu alanda tanıtım faaliyetleri kapsamında planlamasını yapan merkez birçok uluslararası kurum ile işbirliği geliştirerek ülkemizin tanıtımına da katkı sağlıyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Eğitimleri alanındaki faaliyetlerine hız veriyor. Bu alanda tanıtım faaliyetleri kapsamında planlamasını yapan merkez birçok uluslararası kurum ile işbirliği geliştirerek ülkemizin tanıtımına da katkı sağlıyor. Bu kapsamda düzenlecek faaliyetler;

1- Vücudun belirli bir bölgesinde veya tamamında ozon-oksijen karışımının kullanıldığı bir uygulama yöntemi olan OZON TEDAVİSİ ile ilgili 12-14 Aralık 2014 tarihinde İstanbul`da Medikal Ozon Toplantısı düzenlenecek ve bu kapsamda Medikal Ozon Oksijen Derneği işbirliği ile kurumsal olarak katılım gösteren European Cooperation of Medical Ozone Societies (EUROCOOP - Tıbbi Ozon Dernekleri Avrupa İşbirliği) başkanı Dr.Renata Viebahn ve International Medical Ozone Federation (IMOF – Uluslararası Tıbbi Ozon Federasyonu) başkanı Dr.Adriana Schwartz ülkemizde misafir edilecektir. Sağlanan bu uluslararası işbirliği ile SDÜ YBEM bu alanda düzenlenecek eğitimler için de ülkemizin referans kurumu olacaktır. 

2- İğne ile eklem ve omurga ağrılarının tedavisinde kullanılan PROLOTERAPİ yöntemi üzerine bu yılın önemli bilimsel faaliyetlerinden olan 2.Klinik Proloterapi Sempozyumu YBEM`in önderliğinde Türkiye Proloterapi ve Ağrı Kliniği, İntegratif Tıp Derneği Proloterapi Çalışma Kolu işbirliği ve yoğun bir akademik katılım ile 26 Ekim 2014 tarihinde Elite World Taksim Otel`de gerçekleştirilecektir. Hekimlerin katılımına ücretsiz olarak açık olacak bu sempozyumda “Türkiye`nin Gül Bahçesi” konulu bir sergi ile Isparta`nın tanıtımı da gerçekleştirilecektir.

3- 31 Ekim-2 Kasım 2014 – Ankara Limak Ambassadore Hotel`de 1. Ulusal İntegratif Tıp Kongresi YBEM`in katkılarıyla gerçekleştirilecek. Çok sayıda üniversiteden akademisyen ve yöneticinin katılacağı bu toplantıda geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları ile ilgili bilimsel kanıt düzeyi tartışılacak ve bu yöntemlerin kültürümüze uygun olarak nasıl adapte edilebileceği değerlendirilecektir. Bu kongrede de “Türkiye`nin Gül Bahçesi” konulu bir sergi ile Isparta`nın tanıtımı gerçekleştirilecektir. Türk ve İslam medeniyeti tıp bilginlerini hatırlamak, onları rahmet ve minnetle bir kez daha anmak amacıyla her oturuma bir bilginin isminin verileceği bu kongrede bu değerleri anlatan bir sergi de düzenlenecektir.

 

 

 

Bu haber 931 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...