‘’Öğrencileri MEM’e, MEM’deki yöneticileri de sığınaklara taşıyalım!’’

18 Eylül 2014 15:37

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, 2014-2015 Eğitim-Öğretim sezonun sancılı başlaması üzerine Vali Vahdettin Özkan’a veryansın etti. Özkan’ı okulları denetlemeye davet eden Şenol, bir de öneride bulundu: ‘’MEM yöneticilerinin makam odaları Başbakan makamı gibi. Madem eğitim bu kadar önemli öğrencilerin sığınaklarıyla makam odalarını yer değiştirsinler.’’

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, okulların birleştirilmesi sonucu ortaya çıkan olumsuz manzaralara tepki gösterdi. Eğitim yılı açılmış olmasına rağmen halen daha hazır olmadığını kendisi gibi, tüm kamuoyunun gördüğünü belirten Şenol, Vali Vahdettin Özkan’a sitem etti.

‘’OKULLAR DENETLENMEDEN 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIYOR’’

Milli Eğitim’in okul birleştirmelerinden dolayı binalar açısından hazırlıksız yakalandığına dikkat çeken Şenol, sitemini şu şekilde dile getirdi; ‘’Kimi inşaat halinde, kimi hiçbir şey yapmamış, kimi de öğrenci sayısına uygun değil. Yani düzenleme bile yok. Okullar açıldı bile. Şuanda birçok okulda keşmekeşlik var. Isparta’da bina sorunu mu var Allah aşkına? O binaları farklı amaçlarla kullanıyorlar, istedikleri yere tahsis ediyorlar. Ondan sonra öğrencileri sığınaklarda, masa ve sandalyenin bile olmadığı, sağdan soldan devşirme, hurdacılardan mı topladılar artık bilemiyorum, koymuşlar masa, sandalyeyi orada eğitim veriyorlar. Zaten öğretmenler perişan olmuşlar. Bunun yanı sıra çocuklar hangi okula gidecek? Gittiği okulda kaliteli eğitim öğretim var mı? Fiziki şartları uygun mu? Bunların hiçbiri denetlenmeden 2014-2015 Eğitim Öğretim yılı açılıyor.

‘’AÇIK ARAZİDE EĞİTİM VERECEKSİNİZ DESELER AÇIK

ALANLARDA OKUL MÜDÜRLERİ EĞİTİM VERDİRECEK’’

Sayın Valimden ricam; Gidip okulları tek tek denetlesin. Görsünler ondan sonra karar versinler. Hiç kimse sesini çıkarmıyor, kimse tavır koymuyor. Herkes AK Parti iktidarından korkmuş ve yılmış. Açık arazide eğitim vereceksiniz deseler açık alanlarda okul müdürleri eğitim verdirecek. O hale geldiler. Onların derdi kendi makamlarını korumak ve makam odalarının tefrişatını yaptırmak. Öğrencileri düşünen yok.

‘’MEM MÜDÜRÜNÜ İSTİFAYA DAVET EDİYORUM’’

Onurlu insanlar görevlerini layıkıyla yapmazlarsa istifa ederler. Ben İl Milli Eğitim Müdürünü istifaya davet ediyorum. Şunu, bunu yapacağız diyeceklerine göre basında gözüken tonla eksiklikler var. Bunların acilen giderilmesi lazım. Koskoca yaz tatilinde bu arkadaşlar ne yaptı? Koordinasyon kurulu tatilde yan gelip yattı sanırım şimdi de acilen yetiştirmeye çalışıyorlar. Ama herkes gördü. Biz bu işin takibini yapacağız. Artık öğrenci ve eğitimle oynamayın. Bozmayın sistemi. 4+4+4’ün fiyasko çıktı.

‘’MEM’DEKİ YÖNETİCİLERLE ÖĞRENCİLER YER DEĞİŞTİRSİN’’

Madem çok güzel çalıştıklarını söylüyorlar, sığınaklarda eğitim gören öğrencilerin yerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarını aktaralım, o binayı ve Öğretmenevinin bir kısmını geçici olarak öğrencilere tahsis edelim. Adam gibi yer yapsınlar ondan sonra çocuklar oraya geçsin.’’

 

Bu haber 705 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...