İlk adım atıldı

18 Eylül 2014 15:40

Öğrencilerin barınma sorununu kökünden çözecek büyük bir girişime imza atılıyor. İstanbul'da yaşayan işadamları grubu, Isparta'da 5000 öğrenci kapasiteli yurt yapacak, KYK hizmetleri için devlete kiralayacak. Hatta bunun ilk adımı olabilecek kiralamalar başladı bile.

Vali Vahdettin Özkan’ın gayretleri ve kurduğu ikili diyaloglar şehrimizin önemli sorunlarını çözmeye başladı. İstanbul'da yaşayan bir grup Ispartalı işadamı, Vali Vahdettin Özkan'ın desteği ile yükseköğrenim barınma sektöründe önemli bir yatırıma imza atacak. İstanbul'da hafta sonunda yapılan toplantıda Isparta için tarihi bir karar alındı.

İSTANBUL’DA ÖNEMLİ BULUŞMA

Vali Vahdettin Özkan'ın başkanlığında İşadamı Atakan Yazgan'a ait restoranda gerçekleştirilen toplantıya İstanbul'da yaşayan Ispartalı işadamları katıldı. Toplantıda Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Gençlik-Spor İl Müdürü Murat Gevrek de hazır bulundu. Isparta sevdalısı Mustafa Kaya ile İşadamı Cengiz Aydemir'in önderliğini yaptığı yurt projesi kapsamında yapılan toplantıda Isparta'da 5000 kişilik yurt yapımının görüşüldüğü ve fikir alış-verişinde bulunulduğu öğrenildi.

10 İŞADAMI PROJENİN FİNANSÖRÜ OLACAK

İstanbul'da yaşayan 10'a yakın Ispartalı işadamının finansını karşılayacağı projeye Isparta'dan da ortak alınabileceği belirtildi. 5 bin kişilik yurdun yaptırıldıktan sonra Spor ve Gençlik Hizmetleri Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne kiralanması hedefleniyor.

MENSUCAT YANI UYGUN GÖRÜLDÜ

5000 öğrencilik yurdun yeri ile ilgili olarak da İl Özel İdaresi'ne ait Mensucat Fabrikası yanındaki arsanın talep edildiği öğrenildi. Bu arsanın kiralanmasından sonra yurt yatırımına başlanacağı ve önümüzdeki sezona yetiştirileceği edinilen bilgiler arasında.

 

 

Bu haber 815 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...