“AKP işi oldu – bittiye getirmek istiyor”

13 Ekim 2012 13:28

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, nüfus 2 binin altındaki belde belediyelerinin kapatılacak olmasını eleştirerek, AKP hükümetinin konuyu oldu – bittiye getirdiğini söyledi. Şenol, bu konuda halka gidilerek referandum yapılması gerektiğini savundu.

Bu konuda halkın iradesinin birinci planda olması ve halkın iradesine saygı durulması gerektiğini ifade eden CHP İl Başkanı Vedat Şenol, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi AKP hükümeti, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hazırladı. Bu tasarı önümüzdeki günlerde TBMM’de gündeme gelecek. Eğer tasarı yasalaşırsa nüfusu 2 binin altında olan belediyeler kapanacak. Ancak CHP olarak biz bu tasarıya karşıyız ve bu konuda görüşümüz konunun halka sorulması yani referandum yapılmasıdır.

Tasarı ile Büyükşehire bağlanacak olması nedeniyle ülke genelinde 1022 belediye mahalle haline gelecek.  Isparta gibi büyükşehir belediyesi olmayan illerde ise nüfusu 2 binin altındaki belde belediyeleri köy haline getiriliyor. Bu kapatmalara karşıyız. Eğer halka sorulursa ve halkta referandum da evet derse kapatılmasına saygı duyarız. Oldu - bitti ile belde belediyelerini kapatarak halkın kamu hizmetlerinden yararlandırılması engellenemez. Ayrıca bu belediyelikler az da olsa istihdam sorununu da çözüyordu. Şimdi canlılık bitecek. Büyükşehir sınırları içinde kalıp çok uzaktaki yerleşim birimlerinin büyük şehre dahil edilmesi örneğin belediyenin200 kmötedeki yere hizmet etmesi çelişkidir. Tek çözüm halka gitmektir. Referandumdan çıkacak sonuca da saygı duyulmalıdır. Bu tasarıyı AKP’nin seçim kazanmaya yönelik popülist bir yaklaşımı olarak değerlendiriyoruz” dedi.

“KENT KONSEYİ OLUŞUM SÜRECİ İYİ YÖNETİLMEDİ”

Isparta’da Kent Konseyi seçimlerini de eleştiren CHP İl Başkanı Şenol, “Kent Konseyi’ni en çok CHP savundu. Valilik ve Belediye ziyaretlerinde bunu açıkça belirtmiştik. Kent Konseyi katılımcı demokrasinin en iyi işleyiş örneği. Ancak Kent Konseyi’nin oluşum süreci Isparta’da doğru yönetilmedi. Delegelerin tespitinden sonra halka açık delege oluşumu ve konsey başkan adaylarının propaganda yapma süreci oluşturulamadı. Sadece belli bir görüşün hakim olduğu anlayışı oldu. Oysa kent konseyi oluşumunda 11-15 gibi daha fazla sayıda her kesimden temsilciyi içine alan tek ve ortak bir listeyle gidilmesi çok güzel olacaktı. Bu liste üzerinde başkan adayları yarışacaktı. Bu seçimi doğru bulmasak da konsey çalışmalarına elimizden gelen desteği vereceğiz İnşallah bu hatalar bir kez daha tekrarlanmaz” dedi.

 

 

Bu haber 841 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...