Günaydın’dan ‘Gaziler Günü’ mesajı

19 Eylül 2014 15:32

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın 19 Eylül Gaziler Günü münasebeti ile bir mesaj yayınladı. Günaydın mesajında;

Türk Milletinin önemli tarihlerinden birini yaşıyoruz. Bu tarih Türk Milleti’nin maddi ve manevi varlığında ayrıcalıklı bir yeri bulunmaktadır. Türkiye’de huzur içinde yaşamın Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sakarya’da hatta Kıbrıs’ta ölüme koşan ya da gazi olan kahramanlara borçlu olduğumuzu asla unutmadık.

Güzel vatanımızın selameti için giriştikleri mücadelede "Gazi’"lik payesini kanlarıyla hak eden kardeşlerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimize ve aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Cesaret timsali muhterem gazilerimiz, vatana göz diken hain emellere fani bedenlerini siper ederek geçit vermemişlerdir. Hatta bu uğurda şahadet şerbetini de seve seve içmeye gönüllü olduklarını açıkça ispat etmişlerdir.

Bu itibarla, geçmişteki mücadeleleriyle bölücü ve yıkıcı mihraklara göz açtırmayan vatan sevdalılarını, yılın her anında ve gününde; saygı, minnet ve şükranla anmak en milli ve manevi bir görevdir.

Gazilerimiz, Türk milletine emanet edilmiş manevi değerler olarak her zaman var gönlümüzde ayrı bir değerleri vardır. Gazisini tanımayan, şehidini hatırlamayan, tarihini bilmeyen ve milli kimliğini terk eden bir milletin ilelebet payidar olması mümkün değildir.

Her vatan evladı şehit ve gazilerimizin mirasına sahip çıkmalı ve bayrağı asla yere düşürmemelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Sakarya Meydan Muharebesi’nden sonra Gazi’lik unvanını alan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Türk milletinin yaşaması için her türlü zorluğun üstesinden gelen kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Tüm gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimiz ile aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

 

Bu haber 678 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...