“Kırım Tatar Milli Meclisine yapılan saldırıyı kınıyoruz”

20 Eylül 2014 13:42

Türkocakları Isparta Şubesi Başkanı Op.Dr.Levent Başyiğit, Kırım Tatar Milli Meclisine yapılan saldırıyı kınadı.

Başyiğit’in açıklaması şöyle: “Kadim Türk vatanı olan Kırım’da Kırım Tatarlarının aleyhine yaşanan gelişmeler her geçen gün daha da fazlalaşmaktadır. Bilindiği üzere Kırım, geçen Şubat ayında başlayan olayların ardından Rusya tarafından önce işgale uğramış, sonrasında da meşruiyeti Kırım Tatarlarınca tanınmayan referandumla ilhak edilmiştir. Kırım Tatarları bu işgali ve ilhakı tanımamışlar bunun sonucunda da Kırım Türklüğünün Milli Lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) başkanı Refat  Çubarov’un Kırım’a girişleri yasaklanmış, Kırım Tatarlarının üzerinde yoğun bir baskı kurulmuştur. Bu gelişmeler her geçen gün daha vahim bir şekilde devam etmektedir.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin yapmış olduğu açıklamaya göre 16 Eylül 2014 tarihinde, Kırım Tatar halkının en üst temsil organı olan Kırım Tatar Milli Meclisi silahlı ve maskeli şahıslar tarafından işgal edilmiştir. Alınan bilgilere göre FSB (Rusya Federal Güvenlik Servisi) tarafından yapıldığı öğrenilen bu baskının, Kırım Tatar Milli Meclisi’nin yaptığı faaliyetleri soruşturmak; yani Rus işgaline karşı yürütülen faaliyetleri ezmek için yapıldığı anlaşılmıştır.Olayın öncesinde ise 15 Eylül’ü 16’sına bağlayan gece KTMM binasına silahlı saldırı yapıldığı ve bina önünde asılı olan Ukrayna bayrağının indirildiği öğrenilmiştir.

1944’de zalim Stalin rejimi tarafından soykırıma uğratılan, tamamı sürgün edilen ve yollarda katledilen Kırım Türklerinin Anavatanlarına dönüşünü hazmedemeyen Rus emperyalizminin asırlardır uyguladığı sözde bağımsızlık verip ardından ilhak etmek siyasetinin içyüzü iyice ortaya çıkmıştır. Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplum maalesef Rusya’nın gerek Kırım’da gerekse Ukrayna’da yürüttüğü saldırgan siyasete gerekli cevabı verememektedir.

Kırım Tatar Milli Meclisi, Kırım Tatarlarının meşru temsilcidir. KTMM’ye yapılan bu saldırılar Kırım Tatar milletine karşı ve bütün Türk Dünyası’na karşı yapılmış saldırılardır.

Türk Ocakları olarak Türkiye Cumhuriyeti ve bağımsız Türk devletlerinin, diplomasi yoluyla Kırım Tatar kardeşlerimizin uğradığı haksızlığın giderilmesi için ellerinden gelen bütün gayreti göstermelerini talep ediyor, Kırım Tatarlarının Ukrayna toprak bütünlüğüne olan hassasiyetlerini ve Rus işgaline karşı olan demokratik direnişlerini engellemeyi ve Kırım Tatarlarını sindirmeyi amaçlayan bu saldırıları esefle kınıyoruz.

Bu haber 765 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...