İtfaiyeciler eğitim aldı

20 Eylül 2014 13:44

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 112 Çağrı Merkezi olarak ilçe ve belde belediyelerinin itfaiye birimlerine yönelik 15 Eylül’de başlayan ve 19 Eylül’de tamamlanan teorik ve uygulamalı eğitim verdi.

Eğitim kapsamında ilçe ve belde belediyelerinin itfaiye ekiplerine Yangına Müdahale, Arama Kurtarma, Trafik Kazalarına Müdahale konularında eğitim verildi. Teorik eğitimlerin yanında uygulamalı olarak yapılan yangına müdahale, trafik kazalarına müdahale konuları gerçeğini aratmadı. Eğitimi başarı ile geçen itfaiye personeline katılım sertifikaları Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem tarafından verildi.

Senaryo gereği ilk olarak yangına müdahale edildi. Yangın ihbarının verilmesinin ardından itfaiye ekipleri yangın mahalline gelirken, iki ayrı itfaiye aracı ile yangına anında müdahale edildi. Yangın gerek su, gerekse köpüklü su ile söndürülürken, teorik olarak anlatılan konular uygulamaya döküldü.

Bir diğer uygulamada ise bu kez AKS aracı ile araç içerisinde sıkışan bir yaralıya müdahale yer aldı. Senaryo gereği yapılan uygulamalı tatbikat esnasında araçta sıkışan yaralının üzerine bir örtü serildi. Ardından aracın ön ve yan camları kırılırken, kesme ve ayırma cihazlarıyla aracın kapısı ve tavanı sökülürken, yaralı güvenli bir şekilde araç içerisinden sedyeye alınarak ambulansa nakledildi.

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Açar, verdiği bilgide yılın ilk 8 aylık diliminde il genelinde bin 368 adet vakaya çıkış yapıldığını bu vakalara çıkışın 116 adedinin kurtarma amaçlı olduğunu söyledi. 116 kurtarma amaçlı çıkışın 44’ünün Isparta İtfaiye Müdürlüğü’nce yapıldığını belirten Açar, müdürlükleri tarafından yapılan kurtarma çıkışları neticesinde yapılan müdahalelerde 17’si ölü olmak üzere 136 yaralının kurtarıldığını kaydetti. 

 

 

Bu haber 747 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...