‘’Gaziler unutulmuş olmaktan üzüntülü’’

20 Eylül 2014 13:51

Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız, Gaziler Günü nedeniyle ziyarete gelen Vali Vahdettin Özkan’a dert yandı. Ayyıldız, “Son çıkan yasalarda gazi ve şehit ailelerine 2’şer kişilik istihdam yaratılırken, bizlerin unutulmuş olması gerçekten üzüntümüzü artırmıştır” dedi.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Vali Vahdettin Özkan, Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret etti. Burada Dernek Başkanı ve gazilerle bir araya gelen Vali Özkan, “Gazilerimizin günü sadece bugün değil, her gündür. Ama bu günleri sembolize eden günlerden biri. Derneğin bütün üyeleri bütün kahramanlıkları yapan kişilerden oluşuyor. Sivil toplum kuruluşlarının ve bizlerin bu dernekteki ailelerle birlikte olmak ve sıkıntılarını çözmek asıl amacımız" dedi

YASADA UNUTULMUŞ OLMAMIZ BİZLERİ ÜZDÜ

Bu yıl itibariyle 33 Kore gazisi, 139 Kıbrıs gazisi, 69 fahri üye olmak üzere toplam 241 gaziye hizmet verdiklerini belirten Muharip Gaziler Derneği Isparta Şube Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız ise, "2014 yılında maalesef birisi yönetim kurulu üyemiz olmak üzere 9 gazimizi kaybettik.  Sayın Valim devletimiz son çıkardığı yasalarda gazi ve şehit ailelerine ikişer kişilik istihdam yaratılırken, bizlerin yasada unutulmuş olması gerçekten üzüntümüzü artırmıştır. Şahsınızda Valilik makamında bizimle ilgilenen birim müdürü ve vali yardımcısına ayrıca sosyal politikalar il müdürlüğüne teşekkürü bir borç biliriz. Üyelerimizin senede vermiş olduğu 40 TL üye aidatları ile 34 bin TL ye almış olduğumuz yeni toplantı salonumuzun tanzim, inşa ve onarımında unutulmaz katkılarınız her türlü takdirin üstündedir" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından gazi ve gazi yakınlarıyla bir süre muhabbet eden Vali Özkan, daha sonra dernekten ayrıldı.

Bu haber 821 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...