Isparta’da yazılan Risaleler İstanbul’da sergileniyor

13 Ekim 2012 13:31

Barla Platformu ve İstanbul İlim ve Kültür Vakfı işbirliği ile Bediüzzaman Said Nursi tarafından yazılan Risale – i Nur İstanbul Rüstempaşa Medresesi'nde sergileniyor. 

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı (İİKV) bünyesindeki Barla Platformu'nun düzenlediği 'Nur'a Uçan Pervaneler'' adlı sergi ile 'Risale-i Nur Müzesi', dün Rüstempaşa Medresesi'nde açıldı.

Risalelerin Isparta, Barla'da ilk olarak kaleme alınmaya başladığı andan itibaren onun etrafında toplanan insanlarla başlayan ve bugün dünyanın dört bir yanındaki Risale-i Nur talebelerine kadar uzanan bir zaman dilimini kapsayan sergide, Risale-i Nur talebelerinden başka yurt içinde ve dışındaki belli başlı yazar, düşünür ve aydınların Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur ile ilgili yorumları da yer alıyor.

Barla Platformu, Risale-i Nur ile ilgili olarak, Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını, sürgün ve hapishane yıllarını konu alan 4 ayrı bölümde ele alınan sergiler düzenlemişti. ''Birinci Said'', ''Barla Yılları'', ''Kastamonu Yılları'' ve ''Emirdağ Yılları'' adlarıyla düzenlenen sergiler, yurt içinde ve dışında pek çok yerlerde tekrarlandı ve yoğun ilgiyle karşılaştı.

Risale-i Nur ile ilgili sergilerin özeti, bundan böyle İstanbul İlim ve Kültür Vakfı bünyesinde pazar günü açılacak olan Risale-i Nur Müzesi'nde daimi olarak sergilenecek.

Bediüzzaman Said Nursi'nin ve Risale-i Nur'un hikayesini, Birinci Said döneminden başlayarak sırasıyla Barla, Isparta, Eskişehir, Kastamonu, Denizli, Afyonkarahisar, Emirdağ ve İstanbul dönemleriyle ziyaretçilerin tetkikine sunacak müzede, bütün bu dönemlerle ilgili önemli belge ve bilgiler yer alıyor.

 

Bu haber 826 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...