Şehitler ziyaret edildi, duygulu anlar yaşandı

20 Eylül 2014 13:52

Gaziler Günü nedeniyle şehitlikte gerçekleştirilen ziyaret duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Vali Vahdettin Özkan ve beraberindeki heyet şehit mezarlarını gezerek, tek tek karanfil bıraktı.

19 Eylül Gaziler Günü, Isparta’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar ilk olarak dün sabah Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Burada Valilik, Garnizon Komutanlığı Isparta Belediye Başkanlığı ve Gazi Dernekleri Anıta çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu. Buradaki programda Türkiye Muharip Gaziler Demeği Isparta Şube Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ayyıldız, devleti devlet, ulusu ulus yapan değerlerin ulusal değerler olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bugüne sürekli iç ve dış tehditlere maruz kaldığını belirten Ayyıldız, "Vatanın kahraman evlatları İstiklal Savaşı'nda, Kore Savaşı'nda, Kıbrıs Savaşı'nda olduğu gibi günümüzde de vatanımızı bölmeye çalışan hainlere karşı canları pahasına her türlü tehdidi bertaraf etmişlerdir. Vatanı savunma mücadelesi, Türk varlığı sonsuza dek sürene kadar devam edecektir" dedi.

DUYGULU DAKİKALAR

Hükümet Meydanı’ndaki törenin ardından Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, gazi dernek başkanları ve üyeleri ile şehit yakınları Şehitlik ziyaretinde bulundu. Buradaki ziyarette duygu dolu anlar yaşandı. Vali Özkan ve beraberindekiler şehitlerin mezarlarına tek tek karanfil bırakarak, dualar okudular. Vali Özkan, şehitlik ziyareti sonrasında gazi derneklerini ziyaret etti.

 

 

Bu haber 702 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...