Ekonomi kampusunun detayları ortaya çıktı

22 Eylül 2014 18:41

Ticaret ve Sanayi Odası ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın koordinasyonunda hayata geçirilecek olan Ekonomi Kampusu Projesi’nin detayları beli oldu. Kampus Isparta’nın karakteristik özelliğini yansıtacak ve Isparta’nın bir üst lige çıkmasına büyük katkı sağlayacak

Projesi bile duyulduğunda Isparta’yı heyecanlandıran Ekonomi Kampusu’nun yapımı birkaç yıl içinde tamamlanacak. Ekonomi ve yatırım kuruluşlarını içinde barındıracak olan kampusun fiziki şartları ve özellikleri ilk kez gün yüzüne çıktı.

TERASLARINDA ROSA DAMESCANA

ANA GİRİŞTE İNCE ISPARTA HAS GÜLÜ HALISI

5 katlı yapının teraslarında orijinal Rosa Damescana (Isparta Yağ Gülü) yetiştirilecek. Kampus ana girişinde ise devasa boyutlarda mermere işlenmiş İnce Has Gül Isparta Halısı olacak. Ekonomi kurumları, iktisadi kalkınma destekçileri, TSE ve diğer kurumlar aynı şemsiye altında olacak. Projenin Isparta’ya kazandırılmasında büyük emeği olan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Projeyi en fazla 2 yıl içerisinde bitireceğiz” dedi. İstanbul Yolu üzerinde mülkiyet hakları ITSO’ya ait olan5.900 m2yüzölçümlü arsa üzerine konuşlandırılacak Ekonomi Kampusu’nun özellikleri görenleri heyecanlandırıyor.

ZİHNİYET DEVRİMİ OLARAK ALGILANIYOR

Ekonomi Kampusu Projesi’nin gündeme gelmesi çevrelerde farklı ama olumlu yorumlara neden oldu. Proje; Zihniyet devrimi ve Ekonomide Rönesans olarak yorumlanıyor. Başdeğirmen, Ekonomi Kampusu’nu ‘Ortak Aklın’ eseri olarak tanımladı.

 

 

Bu haber 706 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...