‘’Bankalarda emlak şubesi oluşmaya başladı!’’

22 Eylül 2014 18:43

*** Isparta’da konut fiyatlarının yüksekliği ev sahibi olmak isteyen vatandaşları mecburen bankalardan kredi almaya yönlendirdi. Ancak 6-10 yıllık çekilen fakat bir süre sonra ödenemeyen borçlar nedeniyle vatandaşlar icraya düşüyor.

*** Öyle ki icraya düşen konut sayısı bugün ürkütücü boyutlara ulaşmış durumda. Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Ömer Çobaner, Isparta’daki İcra Dairelerindeki tahtalarda ilan asacak yer kalmadığını ileri sürdü. Çobaner, durumun vahamiyetini örnek vererek açıkladı.

Isparta’da artan konut fiyatları yaşam hayatını da olumsuz etkiledi. Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Ömer Çobaner, Isparta’da ev ve kira fiyatlarının yüksekliğini kabul etti ve bu durumun yansımalarını gözler önüne serdi.

‘’ÇOK KİŞİNİN CANI YANDI VE YANMAYA DEVAM EDİYOR’’

Ev fiyatlarının yüksekliğinden dolayı vatandaşların mecburen kredilere yöneldiğini ve gelecek 6-10 yılını ipotek altına aldığını belirten Çobaner, ‘’Kredilerin düşük olmasından dolayı herkes krediye başvuruyor ama gidin görün ki şimdi de çok kişinin de canı yanıyor. Çünkü ödenecek gibi duran kredileri ödeyemiyorlar. Isparta’daki İcra Dairelerindeki ilan tahtalarında ilan asacak yer kalmamış. Bankalar da kendi portföyünden satmaya başladı. Her bankanın genel müdürlüklerinde emlak şubesi oluştu. İnsanlar alıyorlar ama ödeyemiyorlar. Buna birinin el atması lazım yoksa Isparta’yı gerçekten kötü günler bekliyor’’ dedi.

‘’ARSA ÜRETİLMELİ YOKSA FİYATLAR DÜŞMEZ’’

Öte yandan ev ve kira fiyatlarını n ancak arsa üretilerek düşebileceğini öne süren Çobaner, ‘’Isparta’da arsa üretilmiyor. Çünür’de biraz üretildi. Orası da bitti. Eski mahalleler Kurtuluş, İskender Sülübey, Emre ve Gazi Kemal Mahallesi’ne kadar gelin orada belediyenin yaptığı hiçbir çalışma yok. Eski evlerin yıkılması konusunda bir çalışma olsa, arsa üretilse merkezde fiyatların düşer. Antalya’daki müteahhitler orada para kazanamıyoruz diye Isparta’ya gelmeye başladı’’ şeklinde konuştu.  

Bu haber 725 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...