Diyabet Okulu’nda eğitimler devam ediyor

13 Ekim 2012 13:34

Toplumumuzda obeziteye (aşırı şişmanlık) bağlı olarak artış gösteren diyabet hastalığının önüne geçebilmek amacıya, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından çalışmaları başlatılan "Diyabet Okulu" projesi vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Eğitimler; her onbeş günde bir Salı günleri Sağlık Müdürlüğü Eğitim Salonunda yapılıyor.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu açıklamasında; “Diyabet (şeker hastalığı), başta karbonhidratlar olmak üzere protein ve yağ metabolizmasını ilgilendiren bir metabolizma hastalığıdır. Kendisini kan şekerinin sürekli yükselmesi şeklinde gösterir. Çağımızın en sık rastlanan hastalıklarından birisi olan diyabet, Tip-1 ve Tip-2 vakaları olarak kendisini göstermektedir. Toplumumuzda obeziteye(aşırı şişmanlık) bağlı olarak artış gösteren diyabet hastalığının önüne geçebilmek için bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi çalışmalar başlatılmıştır.

İlimiz Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından çalışmaları başlatılan "Diyabet Okulu" projemiz halkımız tarafından büyük ilgi görmektedir. Okulumuz her onbeş günde bir Salı günleri İlimiz Sağlık Müdürlüğü Eğitim Salonunda yapılmaktadır.

Diyabet Okulumuz, diyabet hemşiresi, fizyoterapist, diş hekimi, endokrin uzmanı, psikolog ve diyetisyenden oluşan deneyimli ekibimizle halkımıza hizmet vermektedir.

Diyabet hastalarında Ağız ve Diş Sağlığı, Fiziksel Aktivite, Dengeli ve Yeterli Beslenme, Diyabet hastalarında görülebilecek psikolojik sorunlar hakkında hastalarımıza gerekli bilgiler verilmektedir” ifadelerine yer verdi.

Bu haber 776 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...