İş Dünyası Platformu´nun 4.buluşması İzmir´deydi

23 Eylül 2014 18:42

Isparta Girişimci ve Sanayi İşadamları Derneği'nin geliştirdiği Isparta İş Dünyası Platformu önemli çalışmalara imza atıyor. Isparta, Ankara ve Antalya buluşmasından sonra 4.buluşma İzmir'de gerçekleştirildi. Çok sayıda Ispartalı işadamının sanayici ve ticaret erbabı olduğu kentteki buluşmada Isparta adına umut vadeden konuşmalar yapıldı.

IGSİAD'ın ITSO desteğiyle gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında İzmir Armada Otel'de akşam yemeği düzenlendi. Yemeğe ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, Eski Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, İş Dünyası Platformu Ankara Temsilcisi Ahmet Şahlan, İstanbul Temsilcisi Cengiz Aydemir, SDÜ'den Katip Çelebi Üniversitesi'ne geçen akademisyenler ile İzmir'de faaliyet gösteren işadamları katıldı.

IGSİAD Başkanı Alper Bayhan, İş Dünyası Plaftormu'nun Isparta için önemli bir proje olduğunu söyledi. Bu buluşmalar ile Isparta birlikteliğinin ve lobisinin güçlendiğini belirten Bayhan, bu sayede sosyal sermayenin büyüdüğünün altını çizdi.

Yemekte konuşan İş Dünyası Platformu Ankara Temsilcisi İşadamı Ahmet Şahlan, geçmişte bu tür toplantılar yapılmamasını eleştirdi. ITSO ve IGSİAD'ın genç kadrolarının bu başarıyı gösterdiğini belirten Şahlan, "artık Isparta'ya iz bırakmamız gerekiyor. Bu toplantılar sonucunda Isparta'ya fayda sağlamamız gerekiyor. Isparta'ya elimiz değsin" dedi.

İş Dünyası Platformu İzmir Temsilcisi Nail Binli de, Isparta misyonunu devam ettirmek istediklerini söyledi.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, herkesin samimiyetle ve dostça bu toplantılara katılıp, bir araya geldiğinin altını çizdi. Kimsenin menfaat peşinde koşmadığını belirten Engin, "bu toplantılarda bugünden yarına yatırım, fabrika, tesis beklentisi olmasın. Bu zamanla olabilecektir. Isparta'ya geçmişte büyük hizmetler yapılmıştır, bundan sonra da yapılacaktır. İstanbul'daki işadamlarımız bir grup kurdular Isparta'ya 5 bin kişilik yurt yapacaklar. Burada kar beklentisi yok, amaçları sosyal bir ihtiyacı karşılamaz. Bu projeye sizler de ortak olabilirsiniz" dedi.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise konuşmasında Isparta adına yapılan çalışmalardan bahsetti. Isparta'nın içeride küçük, dışarıda büyük bir şehir olduğunu kaydeden Başdeğirmen, Antalya'da ve Ankara'da ticaret yapan Ispartalılardan örnekler verdi. Başdeğirmen, 2023'e girerken Isparta'ya 500 milyon dolarlık ihracat hedefi koyduklarını söyledi.

Isparta İş Dünyası Platformu İzmir buluşması kapsamında Kemalpaşa OSB'de faaliyet gösteren Ispartalı İşadamı Mustafa Kutlu'ya ait Kutlusan tesisleri ile Ünlüsoy Ailesi'ne ait ÜNMAK tesisleri gezildi. IGSİAD Başkanı Alper Bayhan, organizasyona destek veren İşadamı Mehmet Ünlüsoy’a teşekkür plaketi verdi.

 

Bu haber 909 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...