Başdeğirmen ‘’Bir şehir kazanıp bir şehir kaybedecek’’ dedi ama…

23 Eylül 2014 18:45

Karacaören’in Antalya’nın içme suyunu karşılayacak olması Isparta’daki sanayi olumsuz etkileyecek. Bu sorunu aşmak için önceki gün Antalya’ya giden ITSO Başkanı Başdeğirmen ve beraberindeki heyet eli boş döndü. Çözüm ise Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nda

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve beraberindeki heyet, Karacaören Barajı’nın içme suyu olarak planlanmasının Isparta’ya vereceği zararı anlatmak için önceki gün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile bir zirve gerçekleştirdi. Büyük umutlarla gerçekleştirilen ziyarette beklenen sonuç elde edilemedi. Zirvede Karacaören Baraj Göleti’nin içme suyu kaynağı olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunu ifade eden Başdeğirmen, ‘’Antalya için Karacaören Barajı planından önce gündeme gelen projenin uygulanmasını istiyoruz. Bu haliyle plan Isparta sanayisi ve ticareti için büyük kayıp yaşayacaktır. Taslak plana göre, madencilik, balıkçık ve tarımla ilgili çok önemli kısıtlamalar mevcut. Her açıdan Isparta’nın kalkınmasını ve gelişmesini engelleyecek bir plan. Elbette Antalya’nın su ihtiyacını karşılamak medeniyettir, ancak bu medeniyetten bir şehir kazanacak bir şehir kaybedecek. Biz şehrimizin kaybetmesine karşıyız ve mağduriyetin giderilmesini istiyoruz” dedi.  

‘’BUNA MÜDAHALE ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL’’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de söz konusu projenin kendisinden önceki belediye yönetimi tarafından kararlaştırıldığını söyledi. Kurumlarda süreklilik olduğuna inanan bir yönetici olduğunu belirten Türel, “Bu projeye bizden önce başlanılmış. Ancak, daha önce yapılan çalışmalarımızda Karacaören Barajı’nın içme suyuna uygun olmadığını tespit etmiştik ve yapılan çalışmalarda Karacaören suyunun riskli olabileceği öngörüldü. Biz de Manavgat suyu temini için proje başlattık. Alanya’dan Antalya’ya bütün sahil boyunca su temini sağlayacaktık ve 2070’e kadar yetecekti. O dönem Karacaören’i iptal etmiştik. Ama bizden sonra yeniden başlanmış. Şuanda Belediye olarak buna müdahale yapmamız mümkün değil. Çünkü konu tamamen Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yürütülüyor ve arıtması dahil 300 milyon liralık bir proje. İhalesi yapılmış, iş başlamış değişiklik yapılması sadece ve sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na aittir” dedi. Gerçekleştirilen ziyaretten sonra Karacaören’in içme suyu olarak kullanılmasının Isparta’ya zarar vereceği gerçeği ortada kaldı. Görüşmeden sonraki süreçte Isparta’daki bürokratların Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ya gidip gitmeyecekleri ve nasıl bir çözüm bulacakları şu anda merak konusu.

 

Bu haber 781 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...