Çırak öğrenci kayıtları uzatıldı

13 Ekim 2012 13:35

Isparta Mesleki Eğitim Merkezinde çırak öğrenci kayıtları 23 Ekim 2012 tarihine kadar uzatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner; konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Yeni Sanayi Sitesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Mesleki Eğitim Merkezine kayıt yaptıran çırak öğrenciler devlet güvencesi altına alınarak "İş kazaları ve Meslek Hastalıkları ile Hastalık Sigortaları" devlet tarafından karşılanmaktadır.

Mesleki Eğitim Merkezinde okuyan çırak öğrenciler, diğer öğrencilerin yararlandıkları hakların yanında daha birçok avantajlara da sahip olmaktadırlar.

• İlkokul, ilköğretim okulu mezunu ve lise ara sınıflardan tasdiknameyle ayrılanlar ile bu sene 8. sınıfı bitirerek açık liseye kayıt yaptıranlar çırak öğrenci olarak merkezimize kayıt yaptırabilir.

• Çırak öğrenciler, eğitim-öğretimleri boyunca iş kazası ve meslek hastalıkları ile hastalıklara karşı sigorta yapılmakta ve sigorta giderleri devlet tarafından karşılanmaktadır.

•Mesleki Eğitim Merkezlerinden alınacak kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgeleri Avrupa Birliği'ne bağlı ülkelerde iş sahibi olabilmenin bir ön şartıdır.

•Merkezde eğitim-öğretim gören çırak öğrenciler çalıştıkları sürece işyerinden belirli oranlarda ücret almaktadırlar.

•Çırak öğrenciler haftanın bir günü merkezde eğitim görürken diğer günler işyerinde bire bir pratik çalışmalarını sürdürmektedirler.

•Mesleki Eğitim Merkezinde, çırak öğrenciler için her türlü sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler ile tarihi ve turistik geziler düzenlenebilmektedir. Çırak öğrenciler ilgi ve istekleri doğrultusunda bu etkinliklere katılabilmektedir.

•Mesleki Eğitim Merkezlerine kayıt yaptıran çırak öğrenciler, gördükleri eğitim sonunda iş yeri açabilmek için ön şart olan Ustalık Belgelerini alabilmektedir.

Isparta’da işyeri sahibi olan işverenlerimiz yanlarında çalıştırdıkları çırakları Mesleki Eğitim Merkezine kaydettirerek, onların nitelikli eleman olmalarını sağlamanın yanında belge sahibi olmalarına da katkıda bulunabilirler.

Bu amaçla Yeni Sanayi Sitesinde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren İsparta Mesleki Eğitim Merkezine çırak öğrenci olarak kayıt yaptırmak isteyenler için süre Bakanlığımız tarafından 23 Ekim 2012 tarihine kadar uzatılmıştır”.                    

 

Bu haber 1025 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...