YBEM’den Eğitim Koçluğu sertifika programı

24 Eylül 2014 18:13

Kişilerin içindeki potansiyeli ortaya çıkartan ve yaşamını şekillendiren koçluk hizmetleri, günümüzde yalnızca iş dünyası ile sınırlı kalmıyor. Öyle ki, kariyerinde başarılı olmayı hedefleyen pek çok öğrenci daha okul sıralarındayken aldığı koçluk hizmeti ile başta eğitim hayatı olmak üzere sosyal yaşamını da gelecek hedefleri doğrultusunda şekillendiriyor. Hal böyleyken eğitim koçu ihtiyacı da gün geçtikçe hızla artıyor.

Eğitim anlamında pek çok alanda öncü konumda olan Süleyman Demirel Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi açtığı “Eğitim ve Öğrenci Koçluğu Sertifika Programı” ile hem bu alandaki açığın kapanmasını hem de eğiticilere yeni bir meslek kapısı açılmasını sağlıyor. SDÜ YBEM Müdürü Fatih Cebeci yaptığı açıklamada “Öğrencilerimizin gelişim süreçlerinde onlara destek olmak hayati önem taşıyor. Onlara küçük yaşlardan başlayarak gerek okul yaşamlarında, gerekse aile, öğretmen ve arkadaş ilişkilerinde farkındalık kazandırmak ve onlara bu farkındalığı kazandıracak bireyleri yetiştirmek istiyoruz. Bu eğitim sonunda öğrenci koçluğu yapacak eğitimcilerimiz, öğrencilerin yeteneklerini erken yaşta ortaya çıkarabilir, gerçek anlamda başarılı olacakları yolda yatkınlıklarını kendilerinin keşfetmesini sağlayabilirler. Biz SDÜ YBEM olarak açtığımız eğitime teorik bilgi ile paralel olarak aktarılan her teknik ve bilginin pekiştirilmesi ve içselleştirilmesi için örnek uygulama seansları koyduk. Böylece Koçluğa adım atan koç adaylarımız eğitimin daha ilk gününden bir ‘Koç’ olmayı deneyimleyecekler. Pek çok konuda olduğu gibi bu eğitimde de en verimli programı hazırlayarak öğrencilerimizin ve eğitimcilerimizin hizmetine sunduk. SDÜ YBEM’i Türkiye’de güçlü bir marka haline getirmek için çalışmalarımızı arttırarak devam edeceğiz” dedi.

Katılımcılara uzaktan ve örgün eğitim olmak üzere iki farklı fırsatın sunulduğu eğitim 70 saat sürmekte ve eğitim sonunda verilen YÖK onaylı sertifikalar ile katılımcılar öğrenci koçluğu merkezi açabilmektedir.

 

Bu haber 795 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...