Ve Günaydın imzayı attı

24 Eylül 2014 18:24

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, belediye arsasının tapusunun verilmesinin ardından tapu işlemlerinin son aşaması olan arsa birleştirme (tevhid) kararını da imzaladı. Şehir Hastanesi’ni yapacak olan yüklenici firmanın hemen çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

Isparta’nın en büyük yatırımlarından biri olacak Şehir Hastanesi’nde son eşik de geçildi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, hastanenin yapılacağı alanda arsa birleştirme için alınan kararı imzaladı. Bilindiği üzere Günaydın, Belediye Encümeninin tevhid kararını bir süredir bekletiyordu. Bu konuda AK Parti kanadının eleştirileri ile karşılaşan Günaydın’ın TBMM’deki Torba Yasayı beklediği iddia edilmişti. Başkan Günaydın’ı Encümenin tevhid kararını imzalamaya AK Parti Isparta Milletvekili, Plan – Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç ikna etti. Bilgiç ile Günaydın geçtiğimiz Cuma günü 2 saat süren bir görüşme yapmıştı.

BELEDİYENİN KASASINA 3.9 MİLYON TL GİRECEK

Görüşmede Şehir Hastanesindeki Belediye arsasının belediyenin torba yasanın uygulamaya geçmesi ve belediyenin borçlarını yapılandırmasının ardından belediye hesabına aktarılması noktasında Milletvekili Bilgiç gerekli girişimlerde bulunarak yardımcı oldu. Böylece Isparta Belediyesi nakit 3.9 milyon liralık kaynak sahibi olacak. Belediye, devlete olan borçlarını ise taksitle ödeyecek.

SON ADIMI DA ATTI

Bilgiç’in ödeme konusunda devreye girmesi ve görüşmede Günaydın’ı ikna etmesinin ardından Başkan Günaydın’ın Şehir Hastanesi inşaatının başlaması için son adım olan Encümenin tevhid kararını imzaladığı öğrenildi. Tapu devri ve tevhid kararının imzalanmasının ardından hastane ihalesini kazanan Akfen firmasının kısa süre içinde hafriyat çalışmalarına başlayacağı öğrenildi.

DOSTLUĞUN HABERCİSİ Mİ?

Bu arada Milletvekili Bilgiç ile Başkan Günaydın’ın 2 saatlik görüşmesinde Isparta’nın diğer konularının da gündeme geldiği, Isparta’ya hizmet noktasında birlikte hareket edilmesinde fikir birliğine varıldığı gelen haberler arasında.

Bu haber 758 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...