İspanya “Andujar” Çalışma Heyeti SDÜ’yü Ziyaret Etti

27 Eylül 2014 13:24

Avrupa Birliği Bakanlığınca yürütülen “Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi(VABpro)” kapsamında İlimize gelen İspanya'nın Andujar Kenti Yerel Konsey Başkanı Jesús Estrella Martínez başkanlığındaki İspanya heyeti, Üniversitemizi ziyaret etti.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun makamında gerçekleştirilen görüşmede İspanya heyeti, projelerin kültürler arası iletişime katkı sağlayacağına duydukları inancı belirterek Isparta’yı ve SDÜ’yü çok beğendiklerini ifade ettiler. 

İspanya heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Rektör İbicioğlu da işbirliği ve bilgi alışverişi için her zaman hazır olduklarını ifade ederek konuklarına SDÜ ürünlerinden oluşan hediyeleri takdim etti.

VABPRO NEDİR?

“Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi(VABpro)”, Avrupa Birliği’ne katılım sürecinde gerçekleştirilen projelerin tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin sağlanması ve halk nezdinde AB’ye üyelik sürecimizin daha sağlıklı anlaşılabilmesi için valiliklerin AB ile ilgili konularda hizmet kapasitesinin artırılması amacıyla geliştirilmiştir. Söz konusu proje ile İl AB Daimi Temas Noktaları ve İl Avrupa Birliğine Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurullarının etkinliklerinin ve valilik AB birimlerinin teknik ve idari kapasitelerinin artırılması ile valiliklerin AB’ye üyelik süreci konusunda ilde önder kuruluşlar haline gelmesine katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Bu haber 693 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...