“Kadınlar iş bulma konusunda erkeklerden daha azimli”

13 Ekim 2012 13:43

İşkur İl Müdürü Hüseyin Ergin, iş arayanlar sayısında bayanların erkeleri geçtiğini belirterek; “Bu konuda bayanlar erkeklere oranla daha çok çalışma azmi gösteriyor” dedi.

Bu yıl geçen yıla oranla yüzde 81 oranında bir istihdam artışının olduğunu ifade eden İşkur İl  Müdürü Hüseyin Ergin, bir taraftan işsizliğin arttığı bir taraftan da işverenin işçi talebinin düşmesinden dolayı son yıllarda çok değişik alanlara yöneldiklerini bildirdi.

Hali hazırda sahada görev yapan 15 meslek danışmanlarının bulunduğunu dile getiren Müdür Ergin; “İlimizde son yıllarda istihdamı artırmaya yönelik önemli çalışmalar yapıyoruz. şu an itibariyle kurumumuzda 15 meslek danışmanımız gerek sahada gerekse kurum bünyesinde faaliyetlerini yürütüyorlar. Tüm bu hazırlanan raporlar da Ocak ayında yapılacak İl İstihdam Kurulu toplantısında gündeme gelecek. Ancak burada çok önemli bir dikkati halkın bilgisine sunmak istiyorum. Özellikle son yıllarda iş arayan vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu bayanlardan oluşuyor. İlimizde mermercilik, kerestecilik gibi ağır sanayiye dayanan iş kollarının olması erkeklerin iş bulmalarında biraz tedirginliğe neden oluyor. Son bir yıl içinde yaptığımız çalışmalarda görüyoruz ki iş arayan kadınlarımızın sayısı erkeklere oranla çok fazla. Diğer taraftan 2011 yılı ile 2012 yılı işsizlik ve istihdam verilerini kıyasladığımızda yüzde 81’lik bir artış olduğunu görüyoruz. İstihdam oranımız geçen yıla oranla çok fazla artmış durumda. Geçen yıl yapılan başvurusu sayısı 6 bin 465 iken bu rakam 2012 yılında 8 bin 466 oldu. Yine geçtiğimiz yıl istihdam edilen kişi sayısı 2 bin 074 iken bu sayı 2012 yılında 3 bin 769’lara ulaştı. Yine geçtiğimiz yıl özel sektöre yerleştirdiğimiz eleman sayısı bin 672 iken bu yıl 2 bin 910 kişiye ulaştı. Bu da yüzde 81’lik istihdam oranın yüzde 74’ünü özel sektöre yerleşen elemanlar oluşturdu” dedi. 

Bu haber 1353 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...