Burdur´da Eğitimli Yeni Girişimcilere Başarı Belgeleri Verildi

27 Eylül 2014 13:26

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) işbirliğinde Burdur’da gerçekleştirdiği son uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayanlara başarı belgeleri verildi. Girişimcilerden cesaretlerini hiçbir zaman kırmamalarını isteyen ve inanarak çalışarak başarılmayacak bir işin olmadığını vurgulayan Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Hasan KÜRKLÜ, “Biz çalışmayı ibadet sayan bir kültürden geliyoruz. Eğitim alan arkadaşları kutluyorum. Valilik, BAKA ve KOSGEB olarak bizler her zaman sizlerin yanındayız” dedi.

Görevleri arasında “Yönetim, üretim, tanıtım, pazarlama, teknoloji, finansman, örgütlenme ve işgücü eğitimi gibi konularda, ilgili kuruluşlarla işbirliği sağlayarak küçük ve orta ölçekli işletmelerle yeni girişimcileri desteklemek” bulunan BAKA’nın KOSGEB işbirliğindeki Burdur’daki son  ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan girişimcilere başarı belgeleri törenle verildi. KOSGEB Burdur Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ndeki törene Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Hasan KÜRKLÜ, BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN, BAKA Burdur YDO Koordinatörü Mehmet CANDAN, Burdur KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Hamza Alper DOĞRU, BAKA ve KOSGEB uzmanları ve belge almaya hak kazanan kursiyerler katıldı. Törende destekten faydalanan girişimcilerin anlatıldığı video gösteriminin ardından konuşmalara geçildi. Girişimcilere başarı için küçük engeller ile zorluklar karşısında yılmamaları, azimli ve sabırlı olunması tavsiyesinde bulunulup başarı dilenen toplantıda, girişimcilik kültürünün önemi vurgulandı.

‘GİRİŞİMCİLİK CESARET İŞİ VE RİSKLERİ GÖZE ALMAK GEREKİYOR’

Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Hasan KÜRKLÜ, bugüne kadar girişimcilik eğitimi verilen 490 kişiden 71’inin kendi işyerini açmasının Burdur adına çok olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Girişimciliğin cesaret işi olduğunu ve riskleri almak gerektiğini, inanıp çalışarak başarının sağlanacağını vurgulayan Vali Hasan KÜRKLÜ, şöyle devam etti:

“Biz çalışmayı ibadet sayan bir kültürden geliyoruz. Eğitim alan arkadaşların da rızıklarını temin noktasında bıkmadan çalışmaları en büyük arzumuz. Girişimcilerimiz cesaretlerini hiçbir zaman kırmamalı, azimli ve sabırlı olmalılar. Başta Valiliğimiz olmak üzere BAKA ve KOSGEB olarak bizler her zaman sizlerin yanındayız. Ayrıca açılan işyerlerini de ziyaret edeceğim.”

Ar-Ge inovasyon destek programından KOBİ Proje desteğine kadar 7 ayrı destek programında girişimcilerin desteklendiğini hatırlatan Burdur KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Hamza Alper DOĞRU, girişimcilik eğitimleri ile de sadece parasal anlamda destekleme değil planlama ve öngörü anlamında da girişimcilerin vizyonunun geliştirilmesini amaçladıklarını belirtti. Türkiye genelinde 250 bin girişimciye eğitim verildiğini belirten DOĞRU, desteklemeler çerçevesinde Burdur’da şimdiye kadar 149 firma kurulduğunu ve 500 kişinin istihdamının sağlandığını söyledi.

Konuşmasına girişimci adaylarına seslenerek başlayan BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN de, eğitimi tamamlayan kursiyerlerin hepsinin ekonomik durumu iyi olan işyerlerini kurması ve yüksek istihdam sağlayan firmalara dönüşmesi dileğini belirtti. Tuncay ENGİN, “KOSGEB Burdur Hizmet Müdürlüğü ve BAKA işbirliğinde şu ana kadar 490 kişiye eğitim verildi. Bunun dışında KOSGEB’in İŞKUR ve MAKÜ ile işbirliği içinde verdiği eğitimleri katarsak bin 500 civarında insanımız eğitim aldı. Eğitim verilenlerden 71 tanesi kendi işyerlerini kurdu. Türkiye’de eğitim alanlardan % 3-4’ü kendi işyerini açarken Burdur’da bu oran % 17’lere ulaşıyor” diye konuştu.

Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Hasan KÜRKLÜ, BAKA Genel Sekreteri Tuncay ENGİN, Burdur KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Hamza Alper DOĞRU, uygulamalı girişimcilik eğitimine katılanlara başarı belgelerini verdi.

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...