Kütüphaneye üye sayısı 20 bin, kitap sayısı 60 bine ulaştı

27 Eylül 2014 13:33

Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi verilerine göre bugün üye sayısı 19 bin 336’ya ulaştı. Şu anda 62 bin kişinin aktif olarak kullandığı kütüphanede yaklaşık 59 bin adet kitap bulunuyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü altında halka hizmet veren Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi, Isparta’da rekora koşuyor. Yeni yerinde hizmete açılalı daha 2 sene olmasına rağmen bugün üye sayısı 20 bin sınırına dayanmış durumda. Kısa sürede kullanıcıların ilgi odağı haline gelen Halil Hamit Paşa Kütüphanesi aynı zamanda Türkiye’de de örnek gösterilen merkezler içine girmeyi başardı.

3 KATLI KÜTÜPHANE’DE YOK YOK

Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünün birinci katında; Merkez Çocuk Kütüphanesi, Okul Öncesi Bölümü ve Görme Engelliler Bölümü, ikinci katında; Ödünç Verme Bölümü, Serbest Okumu Salonu ve Süreli Yayınlar Bölümü ve Üçüncü katında da; İnternet Bölümü, Araştırma İnceleme Bölümü bulunuyor. Kütüphane koleksiyonu;  Kütüphaneler Yayımlar Genel Müdürlüğünden talep edilerek gelen kitaplar ve satın alınan kitaplarla zenginleştirildi ve güncellendi. Ayrıca Kütüphanede şu anda 58 bin 687 adet kitap bulunuyor. Kayıtlı üye sayısı ise 19 bin 336. Kullanıcı sayısı da 61 bin 988 kişi.

194 ADET DERGİ GELİYOR

Öte yandan kitapların yanı sıra kütüphaneye sanat, edebiyat, tarih, teknoloji, kültür, magazin vb. konularda basılı olmak üzere yayın aralıklarına göre 194 adet dergi geliyor. Ayrıca 2 adet ulusal ve 16 adet yerel toplam 18 adet gazete de kullanıcıların hizmetine sunuluyor.

İNTERNET BÖLÜMÜNDE 18 BİLGİSAYAR BULUNUYOR

Diğer taraftan internet bölümünde 18 bilgisayarla ücretsiz bilgi erişimi sağlanıyor. Ayrıca kullanıcılar telefon ve tablet aracılığı ile de kablosuz internet erişim noktalarını kullanarak ücretsiz internet hizmeti alabiliyor. Görme Engelliler Bölümünde 5 adet bilgisayar, 2 adet yazıcı,1 adet büyüteç ile engelli vatandaşlara da hizmet sunuluyor.

KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ ISPARTA’DA PİLOT OLARAK UYGULANIYOR

Bu arada Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Hacettepe Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülmekte olan Kütüphan-e Türkiye Projesi’nin pilot uygulaması da Halil Hamit Paşa Kütüphanesinde yürütülüyor.

09.00-18.00 SAATLERİ ARASINDA HİZMETTE

Son olarak okulların açıldığı şu günlerde kütüphane Pazar günü hariç haftanın 6 günü 09.00– 18.00 saatleri arasında açık kalıyor.

 

 

 

Bu haber 1381 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...