‘’Rektörlüğün istediği öğrenci temsilci oluyor’’

27 Eylül 2014 13:35

SDÜ’de öğrenci konseyi seçimleri yaklaştı. Seçime günler kala bazı iddialar gündemi bir anda tersine döndürdü. Son olarak SDÜ’lü Öğrenciler Platformu, seçimlerde bazı usulsüzlüklerin olduğunu ve bunu belgeli bir şekilde ispatlamaya hazır olduklarını ileri sürdüler. Platform, son yaptığı açıklamada; ‘’Seçimin her kademesinde yönetmeliğe aykırı davranılmaktadır. Rektörlüğün istediği öğrencinin temsilci yapılması için baskı yapıldığı iddia edilmektir. Yine bazı müdür yardımcıları da temsilci olan arkadaşlarımızı dersten geçirmemekle tehdit etmektedir. (Gerektiği takdirde ispatlarıyla isimleri verilecektir)’’ dedi.

SDÜ’lü Öğrenciler Platformu, Öğrenci Konseyi Seçimi öncesi basın açıklamasında bulundu. Geçtiğimiz seçimlerde ve yapılacak seçim öncesi usulsüzlüklerin bulunduğunu ileri süren Platform, bazı sert iddialarda da bulundu. Ayrıca SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na çağrıda bulunan platform şu açıklamayı yaptı;

‘’NEDEN TÜRKİYE İLE AYNI ANDA YAPILMIYOR?’’

‘’Türkiye genelinde olduğu gibi üniversitemizde de öğrenci konseyi seçimleri yapılmaktadır. Fakat ne yazık ki üniversitemizin öğrenci konseyi seçimlerinin zamanlaması ve yapılış şekli diğer üniversitelerden farklı olmaktadır. Öğrenci Konseyi Temsilciliğiyle biz öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması ve geliştirilmesinde haklarını gözetmek, yüksek öğretim kurumları yönetim organları ile bizler arasında iletişim kurmak ve benzeri amaçları vardır. Ayrıca Öğrenci Konseyi Temsilciliğinin demokratik olarak seçilerek tüm öğrencileri temsil etmesi gerektiği “Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği” nce belirlenmiştir.

‘’SEÇİMLERDE DEMOKRATİK HAKKIMIZIN KULLANILMASI ENGELLENİYOR’’

Yönetmelikte seçimlerin nasıl yapılacağı açıktır. Yönetmeliğin İkinci Kısım Birinci Bölüm Madde 5; “…öğrenci temsilciklerine aday olacak öğrenciler, seçim tarihinden en az bir hafta önce adaylıklarını ilan ederler ve seçimlerin yapılacağı tarihten bir önceki günün mesai bitimine kadar seçim kampanyasını yürütebilirler.” İbaresi yer almasına rağmen neredeyse hiçbir yerde bu uygulanmamıştır. Biz öğrencilerin demokratik olarak haklarımızın kullanılması engellenmiştir.

‘’SEÇİMLER 1 SAATTE OLDUBİTTİYE GETİRİLMEK İSTENİYOR’’

Yine Yönetmeliğin 9. Maddesinde “.. öğrenci temsilcilikleri seçimlerinde, seçimin yapılabilmesi için birinci tur seçimlerde seçimin yapıldığı bölüm/program/anabilim dalı/ana sanat dalına kayıtlı öğrencilerin (varsa ikinci öğretim öğrencileri dahil) en az %60’ının, ikinci turda ise en az %50’sinin seçime katılması şarttır. İlk iki turda seçim yapılamaz ise üçüncü turda katılma şartı aranmaz.” Şeklinde kesin hüküm varken Üniversitemizde ne yazık ki buna uyulmamıştır. Seçimler 1 saatte oldubittiye getirilmek istenmiştir. Eğer yönetmeliğe uyulduğu iddia ediliyorsa 1 saatte 3 tur seçim mi yapılmıştır?

‘’REKTÖRLÜK VE GENEL SEKRETERLİK MAKAMINDAN

ŞU OLSUN DİYE BASKI YAPILDIĞI İDDİASI VAR’’

Seçimin her kademesinde yönetmeliğe aykırı davranılmaktadır. Ayrıca rektörlük görevlilerinden ve genel sekreterlik makamından özellikle meslek yüksek okulu müdürlerine ve fakülte dekanlarına rektörlüğün istediği öğrencinin temsilci yapılması için baskı yapıldığı da iddia edilmektir. Yine bazı müdür yardımcıları da temsilci olan arkadaşlarımızı dersten geçirmemekle tehdit etmektedir. (Gerektiği takdirde ispatlarıyla isimleri verilecektir.)

‘’EMİR ASKERİ GİBİ OLMAMIZI BEKLEMELERİ BİZİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR’’

Son olarak biz öğrencileri en çok üzen olay ise akademik unvanları olan babalarımız yaşlarındaki öğretim görevlilerinin bizleri eğiten ve geleceğe taşıyan hocalarımızın çocuklarının yaşındaki bir öğrencinin karşısında emir askeri gibi olmaları bizleri derinden üzmektedir. Bizi eğiten ve geleceğe taşıyan hocalarımıza da teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.

‘’REKTÖR HOCAMIZ İBİCİOĞLU’NU SESİMİZE

KULAK VERMEYE DAVET EDİYORUZ’’

Başta üniversitemiz Rektörü sayın Prof. Dr. Hasan İbicioğlu hocamızın bu konulardan bilgisinin olmadığını düşünürken bizim sesimize kulak vermeye davet ediyoruz. Rektör hocamızın bizi yalnız bırakmayacağını düşünüyor ve buna inanıyoruz.’’

 

 

Bu haber 654 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...