Vekaletle kurban 550 TL

13 Ekim 2012 13:45

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, bu yıl Diyanet Vakfı tarafından kesilecek vekaletle kurban kesim bedelinin 550 TL olduğunu belirterek; “İsteyen vatandaşlarımız en geç 24 Ekim 2012 mesai bitimine kadar kurban bedellerini ilgili banka şubelerindeki Türkiye Diyanet Vakfı Kurban Kesim Hesabı’na yatırabilirler” dedi.

25 Ekim 2012 tarihinde başlayacak olan Mübarek Kurban Bayramına sayılı günler kaldı. Bu doğrultuda, çeşitli kurum ve kuruluşlar da vekaletle kurban konusundaki çalışmalarını sürdürüyorlar. Türkiye Diyanet Vakfı her yıl olduğu gibi bu yılda kurbanını kesemeyecek vatandaşlar için ‘Vekaletle kurban kesim kampanyası’ başlattı.

Söz konusu kampanya ile ilgili olarak açıklama yapan İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, şu bilgileri verdi: “Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl olduğu gibi bu yılda ‘Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Kampanyası’ başlatmıştır. Bu kampanyada kurbanlar yurt içinde ve yurt dışındaki kesim merkezlerinde oluşturulan komiteler nezaretinde dinimizin esaslarına uygun olarak kesilmektedir Bu şekilde kesilen kurbanlardan elde edilen etler ihtiyaç sahibi yoksul ve muhtaç vatandaş veya dindaşlarımıza dağıtılmaktadır. Vakfımızın bu yıl için belirlediği bir kurban ücreti tüm masraflar dahil 550 TL’dir.

Kampanyaya katılan vatandaşlarımız, kurban bedellerini en geç 24 Ekim 2012 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, PTT, Kuveyt Türk, Bank Asya, Albaraka ile Akbank şubelerinde açtırılan Türkiye Diyanet Vakfı Kurban Hesabı`na yatırabilirler. Ayrıca kurban bedelleri www.diyanetvakfi.org.tr internet adresinden de kredi kartıyla ödenebilecektir. Organizasyona katılan vatandaşların kurban bedellerini geciktirmeden yatırmaları, parayı yatırırken ad, soyad, adres ve telefon numaralarını okunaklı bir şekilde banka dekontuna yazdırmaları gerekmektedir. Belirtilen tarihten sonra para yatıranlar için kurban kestirilemeyecek. Bu durumda olanların paraları bilahare iade edilecek. 

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, vatandaşların banka şubelerinin bulunmadığı yerlerde en yakın ilçe müftülüklerine müracaat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. 

Bu haber 778 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...