Diş Hekimleri Odası’ndan tepki

27 Eylül 2014 13:52

Isparta-Burdur Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Ahmet Örmeci, Sağlık Bakanlığı’nın özel sağlık kuruluşları hakkındaki yönetmelik taslağında Diş Hekimleri Odaları ve Diş Hekimleri Birliği'ne yer verilmemesine tepki gösterdi. Örmeci, “Sağlık Bakanlığı'nı hukuka ve kanunlara aykırı hareket etmeye çağırıyoruz” dedi.

Diş hekimleri, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan özel sağlık kuruluşları hakkındaki yönetmelik değişiklik taslağında Diş Hekimleri Odaları ve Diş Hekimleri Birliği'nin yer almamasına tepki gösterdi. Isparta Burdur Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Ahmet Örmeci yaptığı basın açıklamasında, Anayasa’nın 135. maddesi doğrultusunda 3224 sayılı Türk Diş Hekimleri Birliği Kanunu’nda da meslek icrası ile ilgili diş hekimleri odalarına ve Diş Hekimleri Birliği'ne yetki ve sorumluluk verildiğini söyledi. Örmeci, ağız diş sağlığı hizmetleri sunulan özel sağlık kuruluşları hakkındaki yönetmelik değişiklik taslağında odaların ve Diş Hekimleri Birliği'nin tek bir cümleyle yer almamasının Bakanlığın meslek örgütlerine bakışındaki olumsuzluğu gösterdiğini belirtti.

MESLEK ÖRGÜTLERİNE DE MESLEK İCRASINDA YETKİ VERİLMELİ

Isparta Burdur Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Ahmet Örmeci, ağız ve diş sağlığı hizmeti sunulan özel sağlık kuruluşları hakkındaki yönetmeliğin mesleğini serbest olarak icra eden diş hekimlerinin çalışma koşullarını belirlediğini söyledi. Örmeci, "Serbest çalışan diş hekimleri yasamıza göre odaya üye olmak zorundadır. Yine yasaya göre tabela düzenleme yetkisi de odaya verilmiştir. Diş hekimlerinin meslek icrasına yönelik disiplin işlemleri de odaların yetki ve sorumluluğundadır. Anayasa ve kanunlar böylesine açık hükümler taşırken Sağlık Bakanlığı'nın yönetmelik taslağında odaların ve birliğin yetkilerini göz ardı ederek onları ‘yok’ kabul etmesi anlaşılır gibi değildir. Sağlık Bakanlığı'nı hukuka ve kanunlara aykırı hareket etmemeye çağırıyoruz. Batı ülkelerinde olduğu gibi meslek örgütlerine meslek icrası ile ilgili çalışmalarda yetki verilmesini istiyoruz" dedi.

 

 

Bu haber 1013 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...