Belediye’den hastalara yerinde bakım hizmeti

27 Eylül 2014 13:53

Isparta Belediyesi hizmet kervanına bir yenisini daha ekledi. Isparta Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yeni kurduğu birim ile vatandaşa yeni bir hizmet kervanı daha ekledi. Halkın yoğun isteği üzerine kurulan bu birim 1 doktor, 2 hemşire, 2 tıbbi sekreter ve 1 ambulanstan oluşmakta. Isparta Belediyesi tarafından kurulan alo 218 8 218 nolu telefona müracaat eden her vatandaşa hizmet vermeye başladı. 7/24 açık olacak olan bu telefonla vatandaşların mağduriyetleri en kısa süre içerisinde giderilecek.

Yapılan bu çalışma evden çıkamayacak kadar olan yaşlılara, kronik rahatsızlığı olan ve yatağa bağımlı hastalara, geçici süre ile tedavi gereksinimi olan hastalara hizmet verecek.

Evde bakım hizmeti olarak atlandırılan bu hizmette muayene, enjeksiyon, pansuman ve serum takma gibi hizmetler sunulacak. Belediye ayrıca ihtiyaç halinde hastaların evden hastaneye naklini de sağlayacak.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “halkımızdan evde bakım hizmeti konusunda oldukça yoğun istek geldi. Bu istek doğrultusunda belediye olarak gerekli hazırlıklarımızı yaptık ve kısa süre içerisinde de faaliyete açtık. Vatandaşımız 218 8 218 nolu telefonumuzu günün her saatinde arayarak bu hizmetimizden faydalanabilecektir” dedi.

Bu haber 718 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...