İkinci Hac kafilesi de dualarla uğurlandı

13 Ekim 2012 13:49

Diyanet İşleri Başkanlığının 287 kişiden oluşan ikinci hac kafilesi önceki akşam Terminal Camii önünde düzenlenen törenle uğurlandı. Törende konuşan Vali Memduh Oğuz, Hac ibadetinin çok önemli bir unsur olduğunu belirterek; “Allah hac ibadetinizi kabul etsin. Güle güle gidin, güle güle gelin” dedi.

Kutsal topraklara yolculuk sürüyor. Isparta’dan 3 Ekim’de giden 179 kişilik ilk hac kafilesinin ardından 287 kişilik ikinci hac kafilesi de Cumartesi günü mukaddes topraklara gitti.

İLK DEFA BİR VALİ HAC UĞURLAMA TÖRENİNE KATILDI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizesindeki 287 kişilik ikinci hacı adayı kafilesi için Cuma günü ikindi namazına müteakip Terminal Camii avlusunda uğurlama töreni düzenlendi. Törene, bu zamana kadar hiçbir vali katılmıyordu. Ancak, ilk defa Vali Memduh Oğuz da bu törene katıldı. Törene Vali Oğuz’un yanı sıra İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Müftü Yardımcıları, ilçe müftüleri, Müftülük yetkilileri, Kafile Başkan ve  görevlileri ile hacı adayları ve yakınları katıldı.

CAMİ AVLUSUNDA İZDİHAM

Hacı adayları ve yakınları İkindi namazına müteakip yapılacak tören için saatler öncesinden cami avlusuna gelmeye başladı. Cami avlusu 287 hacı adayı ve yakınları ile doldu. İkinci namazından çıkanların da avludaki törene takılması ile cami avlusunda izdiham yaşandı. Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı törende vatandaşlar gitmek istedikleri araca zor ulaştılar.

KUR’ANI KERİM OKUNDU, DUALAR EDİLDİ 

İkindi namazına müteakip başlayan tören Ulu Cami İmam – Hatibi Abdullah Ertunç’un okuduğu Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı. İl Vaizi tarafından hacı adaylarına uyarı niteliğinde bir konuşma yapıldı. Vaiz konuşmasında, hacı adaylarına kutsal topraklarda nasıl hareket edecekleri konusunda bilgi vererek; “Hac yolculuğu kutsal bir yolculuk, hac ibadeti de bir kişinin hayatında bir defa yapmakla hükümlü olduğu kutsal bir ibadettir. Sizler ne mutlu ki, bugün böyle bir yolculuğa çıkıyorsunuz ve bu kutsal ibareti yerine getireceksiniz. Yaklaşık bir aydır bu yolculuk için seminerlere katıldınız, gerekli hazırlıklarınızı yaptınız şimdi ise gitmek üzere yola çıktınız. Sizlere hayırlı yolculuklar diliyorum. Kutsal topraklarda bizler bundan sonra sizlerin dualarını bekliyoruz” dedi.

VALİ OĞUZ; “ALLAH HAC İBADETİNİZİ KABUL ETSİN”

Törene katılan Vali Memduh Oğuz da burada bir konuşma yaptı. Vali Oğuz konuşmasında; “Sizler bugün kutsal topraklara gidiyorsunuz. Ne mutlu ki sizlere hac farizasını yerine getireceksiniz. Fitnenin, fesatın olmadığı, kötülüklerden uzak bir ortamda ibadetinizi yapacaksınız. Ben hepinizi kutluyorum ve güle güle gidin, güle güle gelin diyorum. Allah hac ibadetinizi kabul ve makbul etsin” dedi.

UĞURLAMA TÖRENİNDE DUYGU DOLU ANLAR

Törende daha sonra İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı tarafından hac uğurlama duası okundu. Yapılan duanın ardından hacı adayları kendilerini uğurlamaya gelen yakınları ile son kez vedalaşarak otobüslerine bindiler ve Antalya Atatürk Havalimanına hareket ettiler. Havalimanında yapılan pasaport işlemlerinden sonra saat 00.45’de Cidde’ye gitmek üzere havalandılar. Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde hacca giden ikinci kafilede ise 287 hacı adayı bulunuyor. 

DÖNÜŞ KASIM AYINDA 

Müftü Avcı, Ispartalı hacıların şehre ilk dönüşünün ise hac süresinin durumuna göre yaklaşık bir ay sonra başlayacağını belirterek, Ispartalı son hacıların şehre Kasım ayının ilk haftası döneceğini söyledi. Kafile başkanları ile bir toplantı yaptığını kaydeden Müftü Avcı, toplantıda kafile başkanlarının görev ve sorumlulukları hakkında son bir bilgilendirmede bulunduklarını bildirdi. 

Bu haber 1087 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...