Azerbaycan heyeti Isparta tarımını inceledi

29 Eylül 2014 16:14

Ülkemiz tarımı hakkında temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Azerbaycan yetkilileri bu kapsamda ilimizin yükselen değerleri olan meyvecilik, sebzecilik ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüıü faaliyet alanlarına giren diğer tarım ve hayvancılık konularında yerinde incelemelerde bulundu. Kardeş Ülke Azerbaycan’dan ilimize ziyarete gelen ekip İl Müdürü Cenk Şölen’den Isparta tarımı hakkında bilgi aldı.

Azerbaycan yetkilileri ve Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu (MARİM) Müdürü İsa Eren’in de katıldığı toplantı da; İlimizin hızla artan meyvecilik potansiyeli ile birlikte son zamanlarda da markalaşma yolunda ilerleyen sebzecilik konularına değinen Şölen, “Isparta İlimiz Ülkemizin tarım için en elverişli coğrafyalarından biri,  İl Müdürlüğümüz personeli ile birlikte, gelişen tarım teknolojisini de kullanarak üretilen her meyve ve sebze için markalaşma yolunda büyük adımlar atılmakta, Dünya da gül, elmada ise Türkiye birincisiyiz. Diğer çeşitlerimiz de aynı yol da emin adımlarla ilerlemektedir.” dedi.

Heyete Isparta’nın markalaşmış ürünleri, ihracatçıların gözdesi diğer ürünler ve İl Müdürlüğümüz çalışmaları hakkında sunumda yapan Şölen, yetkililerin sorularını cevaplamasının ardından bilgilendirme toplantısı sona erdi.

Daha sonra heyet temaslarını sürdürmek üzere Vali Yardımcısı Tahir Demir’i makamında ziyaret ederek iki ülke arasında ortak çalışma konularını değerlendirdi. Kültürel yönden birçok ortak yönü bulunan ve “Tek Millet İki Devlet” olan iki kardeş ülkenin daha fazla işbirliği içerisinde bulunmasının önemi vurgulandı.

 

Bu haber 608 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...