Isparta gülcülüğünü Çin kurtaracak

29 Eylül 2014 16:24

Gülcülükte dünya lideri konumunda olan Türkiye’nin bu unvanını kaybetmesi an meselesi. Bu tehlikeyi sezen Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, artan rekabet ortamında Isparta ve Türkiye’yi gülcülük sektöründe lider konumda tutabilmeleri için doğu blok ülkelerinde yeni pazar arayışına girdiklerini bildirdi.

Gülbirlik hem kendileri için hem de Isparta ve Türkiye için büyük bir adım attı. Üzerinde 3 yıldır çalıştıkları bir projeyi hayata geçirmenin sevinci içinde olduklarını belirten Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, doğu blok ülkelere satış yapmaya başladıklarını duyurdu. Bugüne kadar yönlerini hep Avrupa’ya çevirdiklerini ve burada artık istediklerini bulamadıklarını dile getiren Çelik, çareyi Çin’de bulduklarını söyledi. Bu anlamda yeni ürün grupları ve yeni pazarlama stratejilerini hayata geçirdiklerini ve belki de Isparta’yı uzun yıllar kurtaracak bir girişimde bulunduklarını ifade eden Çelik, şunları söyledi;

‘’DOĞU BLOK ÜLKELERİNE YÖNELDİK’’

‘’Yeni ürün gruplarımız var yeni pazarlama stratejilerimiz var. Hep bugüne kadar batı batı dedik. Yönümüzü Avrupa’ya çevirdik. Avrupa bizim için alternatif pazar olmanın artık çok ötesinde. Orada zaten maymun gözünü açmış. Buna alternatif olarak doğu blok ülkelere yöneldik. Bunun da semerelerini görüyoruz. Dünyanın en büyük nüfusuna sahip olan, kapalı devre olan ve kendine has ticareti olan Çin’le çalışmaya başladık. Çinliler öyle kuralcılar ki ‘Bizimle ticaret yapmak isteyen Çince öğrensin öyle gelsin’ diyor.

ÇİN İLK DEFA GÜLSUYU İTHALATINI ISPARTA’DAN YAPTI

İlk defa Çin’e bizim tarafımızdan ihracatı yapılan  gülsuyunun Çin topraklarına girişini sağladık. Rosense markalı gülsuyu dışında hiçbir gülsuyunun ithalatına izin vermiyor. Bunun devamı da var. Bu bizim lokomotifimiz. Çin bizim doğu blok ülkelerindeki birinci ülkemiz. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalar özellikle bu yıl ivme kazandı. Karşılıklı bir ticaret anlayışımız var. Bir gün bakarsınız Çin’e irtibat bürosu bile açabiliriz.”

 

 

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...