YATIRIM YOK, İSTİHDAM YOK ..

29 Eylül 2014 16:26

Ekonomi Bakanlığı Teşvik Raporu’na göre çoğunluğu ana kent olan ekonomi devleri ile aynı grup içerisinde yer alan Isparta, hak ettiği oranda fayda üretemedi. Artık TR II’nin Isparta açısından değişmesi kaçınılmaz.

‘Eşit rekabet, dengeli kalkınma’ vaadi ile gerçekleştirilen TR II Ekonomi Bölgesi Yeni Teşvik

Haritası Isparta özelinde haksızlık içermeye devam ediyor. Çoğunluğu ‘büyükşehir’

statüsündeki, devasa bütçeye sahip kentler, Milyon TL değerinde yatırımlara teşvik almaya devam ediyor. Isparta ise 14 Milyon TL bandında seyrediyor.

İŞTE O LİSTE

Ekonomi Bakanlığı’nın hazırladığı Teşvik Belgesi’ne bağlanan Yatırımlar Listesi Resmi

Gazete’de yayımlandı. TR II Ekonomi Bölgesi’nde en yüksek payı 990 Milyon TL ile Tekirdağ aldı. Yalova, Denizli, Konya, Adana, Mersin, Aydın, Kayseri yüksek oranda projeleri Teşvik Belgesi’ne bağladı. Ancak Isparta 14 Milyon TL sınırında kaldı.

İSTİHDAM DURUMU

Yeni iş gücüne katılım açısından da Isparta arzu edilen seviyeye erişemedi. Teşvik

Belgesi’ne bağlanan yeni yatırımlarla sağlanan istihdam 33’te kaldı. Yalova 350, Tekirdağ 251, Konya 110, Denizli 100 kişiye istihdam sağladı. Isparta’nın yanlış bölge olan TR II’den çıkarılması için artık daha güçlü lobinin kurulması gerekiyor.

RESMİ GAZETE YAYIMLADI

Yeni Teşvik Haritası bağlamında yatırım desteğine bağlanan projelerin listesi Ekonomi Bakanlığı tarafından açıklandı. 5,6 Milyar TL bütçeli 249 projeyi içeren ve yeni 6.879 istihdam sağlayan Teşvik Belgeli Yatırım Listesi Resmi Gazete’de yayınlandı. Rapor, Isparta açısından yine trajedi içeriyor.

EN ZAYIF HALKA DURUMUNDA

Teşvik Belgesi’ne bağlanan yatırımlarda aslan payını Isparta’nın da içerisinde yer aldığı TR II

Ekonomi Bölgesi’ndeki Tekirdağ aldı. Tekirdağ’da totalde 990 Milyon TL değerindeki yatırımlar Teşvik aldı. Tekirdağ, bu projelerle yeni işgücüne 251 kişiyi daha dâhil etti. Isparta’nın grubunda yer alan Sakarya, Konya, Mersin, Adana, Denizli, Kayseri, Aydın ve Yalova yüksek performans gösterdi. Isparta ise 3 proje ve 33 istihdamda kaldı. İşte tablosu:

KENT                           YATIRIM          İSTİHDAM

Tekirdağ                     990 Milyon TL            251

Yalova                        130 Milyon TL            350

Denizli                        117 Milyon TL            100

Konya                         60 Milyon TL   110

Isparta                        14 milyon TL               33

 

 

Bu haber 831 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...