Atabey MYO’da Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

30 Eylül 2014 17:02

Atabey Meslek Yüksek Okulu’nda 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı yapıldı. Kurula Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talip Türcan, Atabey MYO Müdürü Doç.Dr. Adnan Çalık, Misafir Öğretim Üyesi Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kemal Yakut, Atabey Belediye Başkanı Tevfik Atasoy, akademik ve idari personel katıldı. 

Açılış yemeğine müteakiben başlayan kurulda, ilk sözü MYO Müdürü Doç. Dr. Adnan Çalık aldı. Personellerin akademik ve idari görev ve yükümlülüklerine değinen Çalık, yazışma hiyerarşisindeki öneme değindi. Daima öğrenci odaklı bir eğitim öğretim sistemi üzerinde durduklarını belirten Doç. Dr. Adnan Çalık “ MYO yerleşkemiz adeta bir mesirelik alan gibi bu noktada burada eğitim gören öğrencilerimiz çok şanslı bir konumdalar. Bizler yerleşkemizi daha yeşil ve modern bir hale getirebilmek için gerekli peyzaj çalışmalarına hız vereceğiz” dedi.

Yüksekokul Müdürü Doç Dr. Adnan Çalık’ın ardından SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talip Türcan ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Modern dönemde insanların her türlü imkânı arttığı halde, yeryüzü daha önce hiç görülmemiş bir şekilde kan, gözyaşı, açlık ve sefaletle boğuşmaktadır. Öyleyse yeryüzünde insanlığı mutlu kılacak yeni ya da yeniden bir erdem medeniyetine ihtiyacımız bulunmaktadır. Yeniden diyorum, çünkü gerçekte biz, bizim gibi düşünmeyen, bizim gibi inanmayan topluluklarla bir arada, huzurlu bir biçimde yaşamayı insanlık tarihinde ilk defa başarmış bir medeniyetin varisleriyiz. Yöneticiler ve hocalar olarak bu anlayışa her düzeyde katkı verme borcumuz bulunduğunu görmezden gelemeyiz. Burada ilgilenip, iyi yetiştireceğimiz tek bir öğrencinin bile, hayatta, sözünü ettiğimiz değerlerin başarılı bir temsilcisi olmasının, yükümlülüğümüzü yerine getirmiş sayılmamız ya da hiç olmazsa sorumluluğumuzun hafiflemesi anlamına geleceğini düşünüyorum. Bu vesile ile akademik genel kurulunuzun başarılı geçmesini diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.”diyerek konuşmasını noktaladı.

 

Bu haber 833 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...