ISİAD ve KOVİSAD Almanya’dan yeniliklerle döndü

30 Eylül 2014 17:08

ISİAD ve KOVİSAD işadamları derneği üyeleri Almanya Berlin İşadamları Konfederasyonu BUV davetlisi olarak Almanya’ya ziyarette bulundu.

 Ziyaretler kapsamında, 3 Enstitü, 1 üniversite, 5 firma ve Rüzgar Enerjisi Fuarına katılan 5 kişilik heyet, yönetim kurulu üyelerinden ve akademisyenlerden oluştu. KOVİSAD Yönetim kurul başkanı Özcan Pınarcı ve Yönetim kurulu üyesi arge danışmanı, Doç. Dr. Oğuz Çolak'ın gezi hakkında verdiği bilgilerde oldukça yoğun ve verimli bir iş gezi programı gerçekleştiği bilgisini verdi. Gezi kapsamında Almanya’nın Hamburg, Köln, Aachen ve Rheine şehirlerinde temaslarda bulunan heyet, kompozit, enerji sektörleri içerisinde Almanya’nın saygın kuruluş ve firmaları ile temaslarda bulundu. Dünyanın en büyük ve ilk kompozit vadisi olan Hamburg şehrindeki CfK- Valley ( Karbon Fiber Vadisi) ile başlayan ilk gün ziyaretlerinde Airbus, Alman Havacılık Enstitüsü (DLR) ve Fraunhofer IFAM (Fraunhofer Institute for Manufacturing Technology and Advanced Materials IFAM) enstitüleri ziyaret edildi. Ziyaret kapsamında havacılık ve uzay endüstrisinde kullanılan Karbon Fiber ürünlerin tasarım ve üretimleri hakkında CFK Vadisi yönetici firma yetkilileri tarafından detaylı bilgiler sunuldu. Vadi içersinde yer alan inovasyon firmaları da ziyaret edilerek stratejik işbirliği ve ortaklıklar hakkında görüşmeler gerçekleştirildi.Hamburg da gerçekleştirilen Rüzgar Enerjisi Fuarını ziyarete ederek bu alandaki yenilikçi firmalarla temaslarda bulundu.  Fuar sonrasında EADS (Avrupa Uzay Ajansı) ve Formula 1 araçları için Karbon fiber üreten bir mühendislik firması yerinde ziyaret edilerek işbirliği konusunda görüşmeler gerçekleştirildi. Heyetin ziyaretinin son gününde ise Almanya Aachen Üniversitesi RWTH enstitüsü kapsamında ITM Araştırma Merkezleri ve Teknokent firmaları ile görüşmeler yapıldı. Görüşmeler de yenilikçi Kompozit üretim ve Arge faaliyetleri konusunda incelemelerde bulunuldu. Yenilebilir enerji ağırlıklı yapılan temaslarda, Rüzgar Türbinleri hakkında mühendislik hizmeti veren firma yetkilileri ile ortak işbirlikleri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Yönetim kurulu Başkanı Özcan Pınarcı Derneğimiz, işlerini geliştirmek, büyütmek ve dış pazarlara açılmak isteyen işadamlarımızı temsil edecek bir organizasyon olmanın yanı sıra, çözüm önerileri üretmek ve İş adamlarımızın hak ettiği yere ulaşması yolunda geniş katkı sağlamak üzere kurulmuştur.

Üyelerimize sunduğu çalışmalarla, 3 farklı iş birliktelikleriyle  şirketler kurulmuştur.’’İhracata yönelik bir dış ticaret şirketinin kurulması, kooperatif ve kompozit Sektörü ve İleri Malzemeler” alanın da, iş adamlarımızla bir araya gelmiştir.Derneğimiz gezileri ile dünya da kullanılan son teknoloji takip edilip yaygınlaşması için gerekli çalışmaların takipçisi olunmuş ve bundan sonrada olunacaktır. Almanya’ya da yapılan bu temasların, yurt dışı  gezilerinin önemli olduğunu, uzak yakın demeden dünyanın dört bir yanına iş adamlarımızı taşımayı, ürünlerimizi pazarlamayı ve karşılıklı alışverişi geliştirmeyi hedefliyoruz. Yapılan iş gezisinin Ülkemiz ve ilimiz için yeni projeler olacağı açısından oldukça önemli olduğunu’’ belirtti.  

 

Bu haber 761 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...