O Başbakan’ın Isparta’ya emanetiydi

30 Eylül 2014 17:34

Dönemin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’ın Isparta’ya emaneti olan 22 yaşındaki down sendromlu Mustafa’ya Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın sahip çıktı. Mustafa daha önce talimat üzerine SDÜ’de çalışmaya başlamıştı ancak Rektör İbicioğlu geçtiğimiz gün onu işten çıkardı. Mustafa hayallerinin olduğunu ve annesine ev almayı çok istediğini söyledi.

O dönem Başbakan olan Recep Tayip Erdoğan, Isparta mitingi için geldiği ilimizde down sendromlu Mustafa ile bir süre sohbet etmiş ve iş konusunda Vali Vahdettin Özkan’a talimat vermişti. Erdoğan’ın talimatı üzerine SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu Mustafa’yı işe almıştı. Bu gelişme Isparta’da sevinçle karşılanmış ve 22 yaşındaki Mustafa’nın hayaller kurmasına vesile olmuştu ta ki düne kadar. Mustafa’nın hayalleri İbicioğlu’nun onu işten kovmasıyla son buldu. Yüzde 72 engelli raporu olan Mustafa, sadece çalışmak ve annesine ev almak istiyor.

‘’HER YAPTIĞINI RAPOR ETMİŞLER PERFORMANS ÖLÇMÜŞLER’’

Anne Nebahat Özbayrakçı, yaşadıkları acı olayı anlattı. Geçtiğimiz hafta kendisini üniversiteye çağırdıklarını ve olayı orada öğrendiklerini söyledi. Anlatırken gözleri sürekli dolan anne Özbayrakçı, ‘’Daire Başkanı Zümriye Hanım ve şirket şefi Hakan Beyle birlikte bize durumu anlattılar. İş Güvenlik Yasası gereğince Mustafa’nın orada çalışması yanlışmış, orada çalışamazmış. Mustafa spor salonunda çalışıyordu. Mustafa’nın çalıştığı süre boyunca her yaptığını rapor etmişler. Benim çocuğum özel bir insan. Biz bunu çalıştıramayız, çalıştırırsak ağır bir ceza yeriz diyerek işine son verdiler. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımıza faks çektik. Kendisi çok yoğun bir kişi. Sadece bizim sorunumuz yok. Kendisinden haber bekliyoruz’’ dedi.

‘’KİMSEYE ZARAR VEREN BİRİ DEĞİL HAYALLERİ VARDI’’

Öte yandan Mustafa’nın kimseye zarar veren biri olmadığını sadece ilgi beklediğini ifade eden Anne Özbayrakçı, ‘’Benim çocuğum kimseye zarar veren birisi değil. Çocuğum sadece ilgi bekledi. Normal bir insan değil, özel bir insanız. İlgi ve şefkat bekledi. Birden bire iş hayatına atılınca işe alışma zamanımız oldu. Biraz zorlandık. İlgi çekmek için bayılma numaraları yapmış. Ama öyle bir rahatsızlığı yok, düzenli kullandığı bir ilaç bile yok. Benim çocuğumun yüzde 70 engelli olduğu raporunu biliyorlar. Ben işe başlarken kendilerine bu raporu götürdüm. Benim çocuğumun yapamaz demelerini kabul edemedim. Senin çocuğun zarar veriyor deseler anlayacağım, ama zarar vermiyor. Hayallerimiz vardı. Çalışacağım, evleneceğim, ev alacağım diyordu. Hayalleri yıkıldı’’ diye konuştu. Mustafa da normal konuşamadığı için annesinin dediklerini onayladı.

REKTÖR İBİCİOĞLU’NUN KOVDUĞU MUSTAFA’YA

BAŞKAN GÜNAYDIN SAHİP ÇIKTI

Bu gelişmelerden sonra olayı duyan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Mustafa ve ailesini Belediyeye çağırdı. Mustafa ve ailesi dün Belediye Başkanı Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Olayı duyunca şok olduğunu ve böyle bir şeyin kabul edilemeyeceğini bildiren Günaydın, Mustafa’yı işe almaya hazır olduğunu söyledi. Mustafa’nın hayallerinden etkilendiğini ifade eden Günaydın, ‘’Biz de talimat verilmeden yapıyoruz. Onlara talimat gelmiş. Mustafa’yı ben çalıştıracağım. Mustafa’yı duydum ben. Kendisi çalışmayı çok isteyen birisiymiş. İnşallah hayırlı olur. Mustafa, belediyemize hayırlı olsun. Ben Mustafa’nın burada çalışacağından 3 gün önce haberim oldu. Rüyama bir anne getirdi. Şimdi canlı olarak yaşıyoruz. İnşallah sen bize hayır getireceksin. Mustafa’nın çalışkanlığı örnek olacak.

Down sendromlu kişiler kötülükten anlamazlar. Melektir onlar. Verdiğin işi en güzel şekilde yaparlar. Herkese iyimser gözle bakarlar. Kıskanma olayları yoktur. Ayak oyunları, siyaset yapmazlar’’ dedi. Günaydın son sözleri ise oldukça dikkat çekiciydi.

Bu haber 864 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...