“Kan ver hayat kurtar’

1 Ekim 2014 18:36

Umran Kültür Merkezi’ndeki Kültürevi Derneği ve Güldünya Uluslararası Öğrenci Derneği ile Türk Kızılayı Isparta Kan Bağış Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘KAN BAĞIŞI KAMPANYASI’na Mimar Sinan Camii önünde yapıldı.

Kızılay çadırında kan bağışlamak isteyen Umran Kültür Merkezi’ndeki derneklere gönül verenler ve çok sayıda vatandaş destek verdi.

İlk kez bir dernekle böyle bir kampanya yaptıkları için mutlu olduklarını dile getiren Kan Bağış Merkezi Müdürü Şerafettin Kılınçel, “Kültürevi Derneği ve Güldünya Uluslararası Öğrenci Derneği’ne teşekkürlerimizi iletiyoruz. Diğer derneklere de çağrı yapıyoruz. Bize desteklerini esirgemesinler” dedi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kültürevi Derneği Başkanı Hakan Öztaş, “Günümüzde bir proje dahilinde bize unutturulmaya çalışılan yanlızlaştırılan bireyselleştirilen ve toplumdan soyutlaştırılan bireylerizimiz sosyal sorumluluklarını hatırlatmak amacıyla bu kampanyayı düzenlemiş bulunuyoruz. Bugün itibariyle bizim ihtiyacımız yok ama şuan itibariyle bağışlanan bu kanlarla bir çok kişinin hayatının kurtulduğunu bilmek ve ileride bizim de ihttiyacımızın olabileceğinin idrakinde olabilmek çok önemli. Dinin hayatın içinde yaşanması gerektiğini bilerek kan vererek insanlara yardımcı olabilmek erdemli bir müslümanın sorumluluğu olması gerekir. Bu  davranışımız kapsamında düzenlediğimiz kan bapğış kampanyamız dernek olarak hedeflediğimiz en büyük toplumsal sorumluluklarımızdandır. Destek veren tüm herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Bu haber 725 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...