TED Isparta Koleji’nden Burdur Gölü Su Orucu Ve Göle Yas Projesine destek

1 Ekim 2014 18:39

TED Isparta Koleji Doğa ve Çevre Kulübü öğrencileri başta olmak üzere okulun birçok öğrencisi ve öğretmeni  Burdur Gölü Susuz Kalmasın projesine tam destek verdi. 27 Eylül’de Lisinia Doğal Yaşam Köyünde düzenlenen Burdur Gölü Su Orucu Etkinliğine katılan öğrenciler, Türkçe ve İngilizce hazırladıkları pankartlarla ve “Ben dünyayım, senin kadar benim de yaşamaya hakkım var”  temalı sosyal drama çalışmasıyla büyük beğeni ve takdir kazandılar.

Öğrenciler, 27 Eylül’de Lisinia Doğal Yaşam Köyünde gerçekleştirdikleri bu etkinlikte bitki, toprak, kuş ve balık rollerini canlandırarak dünyada sadece insanların yaşamadığını fark ettiler, aç gözlülüğün, aşırı hırsın, bilinçsiz ve duyarsız davranışların doğaya ne kadar fazla zarar verdiğini anladılar. Lisinia Doğal Yaşam Köyünde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Burdur Gölünün kurtarılmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi edindiler, Tamer Yılmaz’ın doğa hayvanlarını çektiği fotoğraf sergisini gezdiler, köyde yaralı hayvanların bakıldığı hayvan barınaklarını ziyaret ettiler. Etkinlik sonrası Burdur Gölü halk plajına giderek göle su döktüler ve böylelikle göle yas projesine de destek oldular. 

TED Isparta Koleji ortaokul ve lise öğrencileri bir hafta boyunca Burdur Gölünün kurtarılmasına yönelik çalışmalara destek vermek için birçok yaratıcı etkinlik gerçekleştirdiler. 6.sınıflar, pandomim gösterisi ile balık ve üzgün yüzü canlandırdılar.8.sınıflar, müzik öğretmenleri ile birlikte Burdur Gölüne özel beste yaptılar ve koro halinde bestelerini seslendirdiler. Yine ortaokul öğrencileri, Türkçe, İngilizce ve sosyal bilgiler derslerinde sloganlar yazdılar,  görsel sanat derslerinde de afiş tasarımı yaptılar. Yapılan tüm çalışmalar, afiş ve video olarak Burdur Gölüne Hayat isimli facebook sayfasında paylaşıldı.

TED Isparta Koleji Genel Koordinatörü Hayrettin Bilge yaptığı açıklamada şöyle dedi: Göller bölgesinde hizmet veren bir okul olarak önceliğimiz öğrencilerimizin yaşadığı bölgenin sorunlarına duyarlı olmasıdır. Burdur Gölü’nün kurtarılmasına yönelik bir proje başlatıldığını öğrenince bu projede mutlaka yer almalıyız diye düşündük. Tüm branş öğretmenlerimiz ve Doğa ve Çevre Kulübümüz bir araya geldiler ve çok kısa süre içerisinde öğrencilerimiz, öğretmenlerimizin liderliğinde çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdiler. En önemlisi de bu çalışmalarla öğrencilerimizin göllerimize sahip çıkmanın, suyu bilinçli tüketmenin doğanın dengesi için ne kadar önemli olduğunu kavramaları oldu. Biz bu projeye sadece iki günlük bir etkinlik olarak bakmıyoruz. Doğa ve Çevre Kulübü öğrencilerimiz, Göller bölgesinde daha verimli sulama tekniklerinin kullanılması ve güneş enerjisinden daha fazla yararlanılması için proje çalışması yapacaklar. Göllerimize sahip çıkmamız gerektiği gündemimizde olacak ve bu konuda bilinçlendirme çalışmalarımız hep devam edecek.

 

Bu haber 1037 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...