Isparta’ya voleybolda 2. Lig takımı kazandırılıyor

1 Ekim 2014 18:47

Isparta’ya voleybolda yeni bir profesyonel takım kazandırılıyor. Antalya Telekom, büyük bir ihtimalle Isparta Sportif Gençlik Spor Kulübü, olarak güller diyarını 2. Lig’de temsil edecek.

Isparta voleybolda önemli bir atağa geçti. Türkiye Voleybol Federasyonu’nun düzenlediği Erkekler 2. Voleybol Ligi’nde mücadele eden Antalya Türk Telekom, tüm haklarını yeni kurulan Isparta Sportif Gençlik Spor Kulübü’ne devrediyor.  Nasıl mı? Isparta voleyboluna, Emniyetspor’una geçmişte emekler veren Antrenör Timur Kapsal ve Ispartalı İşadamı Emin Kılınç’ın destekleriyle.

İddiaa geliri de olan kulüp, iddialı bir ekip yaratmak için kolları sıvadı. Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün tesislerinde kalan voleybolcular, çalışmalarını da 6 Mart Spor Salonu’nda yapıyor. Isparta Sportif Gençlik Spor Kulübü, resmen kurularken, Voleybol Federasyonu’nun da bu isim değişikliğini onayladığı belirtildi.

ISPARTA’YA 1. LİG SEVİNCİNİ YAŞATMAK İSTİYORUZ

Antalya Telekom, Isparta Sportif Gençlik Spor Kulübü adıyla güller diyarını 2. Lig’de temsil edecek. Takımın yöneticileri ve Antrenörü Timur Kapsal, hedef büyülttüler.

Isparta’ya voleybolda yeni bir profesyonel takım kazandırılıyor. Antalya Telekom, Isparta Sportif Gençlik Spor Kulübü adıyla güller diyarını 2. Lig’de temsil edecek. Isparta’ya bu takımı kazandıran İşadamı Emin Kılınç, çocuklar arkadaşı Ispartalı Timur Kapsal’la birlikte hedefe oynayan bir takımı güller diyarına getirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Isparta’nın spordaki son yıllardaki çöküşünden yakınan Kılınç, “Timur Hocam’la sporculuk hayatımızdan bu yana tanışıyoruz. Çocukluk arkadaşım Timur Kapsal, Emniyetspor’a da büyük destekleri olmuştu. Bir hastalık vesilesiyle kendisiyle sosyal medya da tanıştık. Voleybola tam anlamıyla sahiplendiğini gördüm. Antalya Türk Telekom’un kuruluşundan bu yana büyük emekleri var. Timur Kapsal, bu takımın babası, eşi Huriye Kapsal’da annesi. Bu takımın her şeyiyle 4 yıl boyunca ilgilendiler. BAL Liginden bugünlere getirdiler. Geçtiğimiz yıl 1. Lig’in eşiğinden döndüler. Geçtiğimiz yıl ben bu takıma sponsor oldum. Isparta basının da yer alan haberinin altına neden Isparta takımına sponsor olmuyorsun eleştirileri yapıldı. Ben de o eleştirilere hak verdim ve Timur Hocayla konuşup Isparta Sportif Gençlik Spor Kulübü’nü kurduk. Sağolsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Murat Gevrek Bey, tesisler konusunda yardımcı oldu. Yılda 4 kez iddiaya geliyor. Bu da 100 bin TL’lik bir rakam. Bizim bütçemiz 300 ile 500 bin TL arası. Isparta’nın eski günlerine dönmesi için hep birlikte hareket etmeliyiz. Bunun için de tüm kentin desteğine ihtiyacımız var. AK Parti Milletvekillerimiz Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel’de bu konuya destek verdiler. Ayrıca Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Akif Üstündağ’a ve AK Parti eski Milletvekili Haydar Kemal Kurt’a da teşekkür ediyorum.

El birliğiyle bu takımı 1. Lige çıkarırsak Beşiktaş’ı, Fenerbahçe’si Galatasaray’ı, ARKAS’ı Isparta’ya getirdiğimizi düşünün. İşte sporun katkısını o gün anlayacağız” dedi.

Antrenör Timur Kapsal’ın eşi Huriye Kapsal ise eşinden dolayı voleybol sevgisinin arttığını belirterek, “Amatörden aldığımız takımı 2. Lige çıkardık. Eşim ve sporcularımızın büyük gayretleri oldu. Ben de  onları yalnız bırakmadım. İnşallah eşimin memleketinde önemli başarılar yakalarız” dedi.

Isparta Sportif Gençlik Spor Kulübü Yöneticisi Mali Müşavir Durmuş Elmas ise böyle bir oluşum içerisinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Spor turizminin önemine dikkat çeken Elmas, “Isparta voleybolunda önemli bir atılım yaptık. Emin Kılınç Bey, Timur Hocam ve yönetim kurulumuzla birlikte bu yola çıktık. İnşallah güzel gelişmeler yaşanacak. Sponsor desteklerimizle çok daha başarılı olacağız. İyi bir ekibiz var, Hedefimiz 1. Lig” şeklinde konuştu.

Isparta Sportif Gençlik Spor Kulübü Yöneticisi Bekir Kılınç ise üniversite gençliğinden de destek beklediklerini belirterek, “Süleyman Demirel Üniversitesi öğrenci topluluklarından da destek bekliyoruz. Zorlu maçlarda onları da yanımızda görmek istiyoruz” dedi.

Isparta Sportif Gençlik Spor Kulübü’nün Kurucusu ve Antrenörü Timur Kapsal, kendilerine geçtiğimiz yıl sponsor desteği veren Emin Kılınç’la birlikte Isparta’ya takımlarını getirdiğini belirterek, “Sağolsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek Bey tesisleri bizlere açtı. Geçtiğimiz yıl 1. Ligi kıl payı kaçırdık.

Isparta sporu voleybolla daha güzel olacak. Bu yıl yine iddialı bir ekip yaratıyoruz. 1. Lige çıkarsak Isparta’ya çok büyük kulüpler gelecek. Sporcularımın tümü milli sporcular. Aslanlarımla bu yola çıktık, inşallah başaracağız. Yıllar önce memleketime 1. Lig takımına getirme ahtım vardı. İşte bunu başaracağım. Hemşerilerimizden bizleri bu zorlu yolda yalnız bırakmamalarını istiyorum. Hep birlikte Isparta’mızı devler ligine taşıyalım” açıklamasında bulundu.

Bu haber 1287 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...