“SDÜ Belediyeye şantaj yazısı yazamaz!”

1 Ekim 2014 18:58

AK Parti Milletvekili Recep Özel, ITKM üzerinden artık belediyeyi eleştirmeyeceklerini aksine bu konuda Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a bir an önce bitirilmesi hususunda destek vereceklerini açıkladı.Öte yandan üniversiteye yapılacak olan yurt ve apart projesi üzerinden belediyeye gönderilen yazıyı eleştiren Özel, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’na sert çıktı, Özel, “Bizim özlediğimiz üniversite yönetimi ekonomik faaliyetlerin tamamından çıkmalı. Üniversitemiz yurtçuluk ve pansiyonculukla uğraşmaması lazım” dedi.

AK Parti Milletvekili Recep Özel, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a açık destek verdi. Ayrıca SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nu da sert bir dille eleştirdi.. 

“ISPARTA’NIN MENFAATİ HERKESTEN VE HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR”

Belediye Başkanı Günaydın’ı artık ITKM üzerinden eleştirmek yerine destek olacaklarını açıklayan Özel, “Ispartalı burası artık bitsin istiyor. Günaydın’ın tıkandığı noktalarda siyaseten destek vermeye hazırız” dedi. Öte yandan Rektör İbicioğlu’nun üniversiteye yapmayı planladığı yurt ve apart projesinin encümenden ret almasına karşın müteahhidin konuyu mahkemeye taşıyarak yürütmeyi durdurma kararı almasından sonra Belediyeye şantaj niteliğinde yazı yazmasını sert bir dille eleştiren Özel, “Ortada bir suç varsa sen suç duyurusu diye şantaj yapmazsın. Kamu kurumu kamu kurumuna şantaj yazısı yazmaz. Ortada bir suç olduğuna ben inanmıyorum. Belediye ruhsatı iptal eder ortada üst hakkı verecek bir şey kalmaz. Ayrıca Karar ve talep tarihleri manidar. O davanın ilgilisi müteahhit firma tarafından 26 Eylül 2014 tarihinde belediyeye bir yazı gitmiş. Rektör bey de o tarih de Hac’da” dedi.

“ITKM KONUSUNDA ARTIK BELEDİYEYE

VURMAYACAĞIZ AKSİNE YARDIM EDECEĞİZ”

Özel’in ITKM ve SDÜ hakkında yaptığı değerlendirme şöyle; “Ispartalı ‘ITKM’de ne olduysa oldu artık bitsin’ diyor. AK Parti olarak bunun üzerinden belediyeye vurmayacağız. Ama buranın bitmesi lazım. Müteahhitle yeni sözleşme ve zeyilname yapmak istiyorsa getirsin meclis üyelerine veya il başkanımıza, sizin desteğinize ihtiyacımız var diyorlarsa destek vermeye hazırız. Müteahhit yapmak istemiyorsa sözleşmeyi belediye feshetsin. Biz müteahhidi zorlama ve kendisine kolaylıklar sağlamak gerekiyorsa siyasi olarak ne yapılması gerekiyorsa belediyenin yanındayız. Artık buradan siyaset yapma noktasında olmamamız lazım. Bir an önce buranın bitmesi ortak hedefimiz olmalı. Meclis üyelerimizle de her türlü katkıyı buraya vereceğimizi beyan edebilirim. Kaybeden Isparta oluyor. Kaybeden Isparta olmaması noktasında birleştiğimize göre buranın bitirilmesi iradesini herkesin sergilemesi lazım.

“SADECE BANA DESTEK OLUN DENMEMELİ

ORTAK AKILDA BİRLEŞİLMELİ”

Şehir Hastanesi arazisinde 2600 m2’lik arsaya 3 milyon TL para ödüyoruz. Çoğu ilde bu tür okul, hastane yerleri geldiğinde bir kamulaştırma bedeli ödenmiyor. 3 milyon TL parayı belediyemiz otopark projesinde kullanacakmış. Keşke Isparta’ya hastane yapılıyor şuradan para alınıyor denmeseydi. Bundan sonra Isparta’da bizim hükümet olarak AK Parti olarak yapmamız gereken ne varsa üzerimize düşeni yaparız. Burada verilen para Yusuf Ziya Günaydın’ın cebine gitmiyor. Bu ortak hizmet alanlarına dönüşüyor. Ben şuna karar verdim; Siz bana destek olun da denmemelidir. Ortak karar alınmalı ve etrafında hep beraber durulmalı. Bir masa etrafında oturulabilmeli, her kurum üzerine düşeni yapmalı. Ama ortak karar alınmalı. Isparta’nın menfaatine olacak tüm projelere desteğiz.

“SDÜ BELEDİYE’YE ŞANTAJ YAZISI YAZAMAZ!”

Kamuoyu desteğini almadığınız projelerde başarı şansınız olmuyor. Bu büyük bir proje. Bunun hakkını siz buraya veriyorsunuz. Üniversite yönetimi bir daha seçilecek mi bunu bilemem. Sırf üniversite yönetiminin buna karar vermesi Isparta menfaatine katkı sağlar mı sağlamaz mı? Buna bakmak lazım. Birlikte karar verilirse daha iyi netice alınır. İhale olalı 2 yıl olmuş. Belediye buraya ruhsat vermiş. Ruhsat veren firma belediyeye müracaat vermiş. Belediye üst hakkında ticari alanlar vs var iddiaları var. Üniversite çıkıp buraya sadece yurt yapılacak diyebilir. Ama bunu demiyor. İhaleyi alan firma belediyeye müracaat ederek üst hakkını istiyor. Encümen kararıyla ticari alanlar var diye reddediyor. Firma mahkemeye giderek, yürütmeyi durdurma kararı alıyor. Bu karar da ilginç. İncelenmesi lazım. Yürütmeyi durdurma kararı tarihi manidar. Belediye yönetiminin elinde yürütme durdurma kararı var bir yandan buna bir yandan esnafa bakıyor. Burayı verirsem öğrenci orada kalır diyor ve Isparta’yı düşündüğüm için onay veremem diyor. En çok esnaf kesimi etkilenecek. Bunların da sesini çıkarması lazım. ITSO’nun ‘Ey Üniversite yönetimi sen burada ne yapıyorsun’ diye gür sesle söylemesi lazım. Kamuoyu baskını oluşturmamız lazım. Kent Konseyi açıklama yapması lazım. Karar ve talep tarihleri manidar. O davanın ilgilisi müteahhit firma 26 Eylül 2014 tarihinde belediyeye bir yazı gitmiş. Rektör bey de o tarih de Hac’da. Konu suç duyurusu. Ortada bir suç varsa sen suç duyurusu diye şantaj yapmazsın kamu kurumu kamu kurumuna şantaj yazısı yazmaz. Ortada bir suç olduğuna ben inanmıyorum. Belediye ruhsatı iptal eder ortada üst hakkı verecek bir şey kalmaz.

“BİZİM ÖZLEDİĞİMİZ; SDÜ YÖNETİMİNİN

TÜM EKONOMİK FAALİYETLERDEN ÇIKMASI”

Bu konuda üniversitemiz Isparta’mızın gözbebeği. Bir iş yaparken Isparta’nın dinamikleri Valisi, Belediye Başkanıyla, hadi bizi adam yerine koymuyorsunuz milletvekilleriyle oturun konuşun. Hepimiz ikna oluruz, elbirliği ile herkes destek olur. O projelerle ilgili Türkiye’nin değişik illerinde yapmışlar. Bakanlık bu tür projelere izin vermiyor artık. Bizim özlediğimiz üniversite yönetimi ekonomik faaliyetlerin tamamından üniversite çıkmalı. Bir konu hakkında arge çalışmanı yaparsın Ispartalı ticaret erbabına bunu sunarsın yap dersin. Üniversitemiz yurtçuluk ve pansiyonculukla uğraşmaması lazım. Bunları devlet yapıyor zaten. Üniversite kaliteli bir üniversite olarak gündemde. Burayı tercih eden üniversite öğrencileri diyebilmeli ki ben mezun oldum iş bulabiliyorum. Öyle bir yapalım ki ODTÜ ve YTÜ’den de öne çıkmalı. Biz neden 5-7 yaşındaki çocuklara İngilizce kursu açıyorum. Bunlara gerek var mı?

Bu iş Isparta’ya fayda getirecekse herkesi ikna etsinler. Ama ben yaptım oldu siz buna destek olun, denmemeli.”

MEVLÜT COŞKUNER DÖNEMİNDE

BİRLİKTELİĞİ SAĞLIYORDUK

Öte yandan siyasi değerlendirmelerine de devam eden Özel, muhalefete önemli bir tavsiyede bulundu. Muhalefetin hala eski Türkiye’de olduğunu onların da kendisini yenilemesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Özel, “Biz diyoruz ki bu millet Yeni Türkiye’den anlayacağını anladı. Muhalefetin buna katkıda bulunarak kendini yenilemesi lazım. Yenilemezlerse birisi yavru biri de ana muhalefet biri de meclise girmeden devam eder. CHP, MHP seçmeni her seçimde gidiyor ama iktidar olamıyor. 9 seçimdir mağlup olan bir yapı var ortada. Dönemin CHP milletvekili Mevlüt Coşkuner köye giderdi. Orada bir sorun varsa beni arardı. Ben ona geri dönerdim. Hem bana hem ona teşekkür ederlerdi. Mevlüt Bey döneminde bunu yapabiliyorduk” diye konuştu.

“BALADIZ KAVŞAĞINDA ISPARTA’YA GİRİŞİ KOLAYLAŞTIRACAĞIZ”

Son olarak Baladız Kavşağıyla ilgili gelen şikayetler üzerine burada yeni bir düzenleme daha yapacaklarını belirten Özel, “Baladız kavşağından gelince Isparta’ya dönüş sıkıntılı oluyor. Burdur’a geçip gidiyorlar. Isparta’ya daha kolay dönüş olacak şekilde Karayolları’nın bir çalışması olacak. Ali Haydar Öner övünüyor orada çalışma yaptım diye. Orada bir rahatlama yok. Daha rahat geçiş olacak şekilde bir çalışma yapılacak” şeklinde konuştu.

Bu haber 923 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...